Esélyegyenlőségi Napot tartottak a mozgáskorlátozottak (galéria)
Közélet

Esélyegyenlőségi Napot tartottak a mozgáskorlátozottak (galéria)

Remek hangulat, finom ételek, temperamentumos táncok jellemezték a Mozgáskorlátozottak Kiskunhalasi Egyesületének összejövetelét. A koronavírus járvány miatt sok rendezvény, kirándulás elmaradt, így ismét alkalom nyílt egy beszélgetésre, szórakozásra. A Tiszti Klub nagytermében tartotta Esélyegyenlőségi Napját a 465 tagot számláló egyesület.

Az egyesületi tagokat a tisztújítás során újra elnöknek megválasztott Tallérné Nyitrai Ilona köszöntötte. Mint mondta, a titkári tevékenységet a szavazás alapján ezentúl Kiss Magdolna látja el. Az elnökasszony hozzátette, a járványveszély miatt a környező települések egyesületi tagjai most nem tudnak mind itt lenni. Az elnök elmondta, továbbra is cél az egyesülethez forduló emberek támogatása, segítése, a gépkocsi szerzési és a lakás akadálymentesítési támogatások mellett a nyugdíj ügyekben is hasznos tanácsokat tudnak adni. Továbbra is fontosnak tartja a hadisír gondozási akció folytatását, erre eddig egy pályázat nyújtott anyagi forrást, most ezt önerőből, adakozásból kell megvalósítani.

Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke is részt vett a rendezvényen. Az országos vezető szerint az esélyegyenlőséget minden ember számára biztosítani kell, éppen ezért továbbra is szorgalmazzák az akadálymentesítést, a segítségre szoruló emberek támogatását.

A vidám hangulatú rendezvényen versekkel és tánccal színesítették a programot a szervezők. A mélykúti Anna Tánccsoport tagjai több tánckoreográfiát is bemutattak a közönségnek. A rendezvényről további összefoglalót láthatnak a Halas Televízió hétfőn 19-órakor kezdődő Híradójában.