Évértékelő a tankerületnél
Közélet

Évértékelő a tankerületnél

Négy járás tankerületeinek összevonásával, - köztük a halasival – 2017. január elsején kezdte meg működését a Kiskőrösi Tankerületi Központ. Az elmúlt egy év munkájáról, eredményeiről a központ igazgatója Vágó Ferencné, illetve a különböző oktatási intézmények vezetői számoltak be.

A tankerületi központhoz 41 intézmény tartozik, 1058 közalkalmazott és 8457 tanuló.  Az elmúlt évben 5,4 milliárd forintos költségvetés állt a központ rendelkezésére. Minden intézmény kapott egy saját keretet, amiből gazdálkodni tudott. - Elmondható, hogy az intézményeink biztonságos működéséhez rendelkezésre állt a szükséges anyagi forrás, az infrastruktúra fejlesztése folyamatos és jó az együttműködés az intézményekkel, illetve a településekkel, valamennyi feladat elvégzésére együttesen keressük a legjobb megoldást – mondta összegzésében Vágó Ferencné tankerületi igazgató.

2018-tól is azt várják, hogy jó év lesz. Sok fejlesztés és beruházás áll megvalósítás előtt. Pályázatokon összesen 4,6 milliárd forintot nyert a tankerület, illetve az intézményei.

A tájékoztatón a halasi Kertvárosi Általános Iskola vezetője Laskovicsné Terzics Edit is beszámolt az elmúlt egy évről. Ő elmondta, hogy jó az együttműködés a tankerülettel és kiegyensúlyozottnak látja az évet.

A Kertvárosi-iskola is egy nagyberuházás előtt áll. A közel 500 milliós programra a tervek szinte készen állnak és hamarosan kiírják a felhívást a kivitelező kiválasztására többek között új épületrészt húznak fel.

A halasi Alapfokú Művészeti Iskola vezetője Kovács Andrea is elégedett a 2017-es évvel és már megvannak az idei esztendő tervei is. – Nagy örömünkre sikerült elindítani egy új szakot, az ütőtanszakot, ehhez beszerezték a hangszereket, a többi hangszert pedig sikerült felújítani, de az intézmény többi szakán is megvették a szükséges eszközöket, például a néptáncosoknak cipőket – hangsúlyozta Kovács Andrea.

Zárásként elhangzott, hogy a tankerületi központ a jövőben több, a mostanihoz hasonló tájékoztatót is szeretne majd tartani.

Hozzászólás (0)