Ez történt idén júliusban
Közélet

Ez történt idén júliusban

Egy újabb hónapot vizsgálunk át az elkövetkező percekben. Ezúttal 2013 nyarából, pontosabban júliusából szemezgetünk néhány érdekes cikket.

 
Időskori gyermekrajzok
 
Baráth József kiállítás-megnyitói már évek óta önálló műsorrá nőtték ki magukat. Mintegy 150 ember előtt Baráth tanár úr, vagy ahogy egy osztrák barátja nevezi, „ a professzor” , kiállva a közönsége elé,  ezúttal is mintegy fél órán át mesélt, érvelt és tanított. Az egyszereplős show-műsort ezúttal betétszámok egészítették ki a Közösségek Háza színháztermében. A műsor kezdetén vetítővászonról láthattuk a „pszeudo gyermekrajzok” képanyagát, miközben a képek témájához kapcsolódó gyermekmondókák szóltak a hangszórókból. Ezt követte a „tanár úr” szórakoztató előadása, amelyben elmondta, hogy azért választotta a gyermekrajz témáját erre a kiállításra, mert mindenképp váltani akart az elmúlt évek gyakorlatával szemben. A kiállított művek egyben a központi témát körüljáró képillusztrációk voltak.
 
Aláírt szerződés
 
Aláírták a halasi mozi üzemeltetési szerződését, mely szerint 2013. augusztus elsejétől a Cinema Szeged Kft. üzemelteti a mozialairasFilmszínházat. A mozi üzemeltetésébe való vállalkozói tőke bevonásával a városvezetés azt remélte, hogy elérhető áron, de a korábbinál színvonalasabb szolgáltatásokkal tudja várni a vendégeket a Városi Filmszínház. Kószó János, a Cinema Szeged Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: október közepétől egy teljesen megújult moziban élvezhetik a filmeket a halasiak és a környékbeliek. Hatalmas előrelépésnek nevezte, hogy Kiskunhalas visszakerülhet a filmélet pezsgésébe, ugyanis az országos premiervetítésekkel egy időben, városunkban is bemutatják majd a legújabb alkotásokat.
 
Bódult volt a motoros
 
motoros2Újabb fejlemények jelentek meg a nyári hetek egyik legnagyobb érdeklődését kiváltó balesetének ügyében. Mint emlékezetes, június 22-én, délután az 53-as főút és a fehértói út kereszteződésében motor és személyautó ütközött. A friss jelek szerint a motoros bódult állapotban vezette járművét.

A kiskunhalasi rendőrkapitányság közlekedésrendészetétől a miskolci rendőrkapitányságra került a június 22-ei baleset aktája. Mint annak idején is megírtuk, az 53-as főút és a fehértói út kereszteződésében ütközött egy motoros és egy személyautó.

A kétkerekű jármű vezetőjénél, aki súlyos, életveszélyes állapotban került kórházba, már a helyszínen felmerült az ittasság gyanúja. - Mivel miskolci férfiről van szó, ezért illetékességből átkerült az akta Borsodba- fogalmazott a Halasmédia megkeresésére Dobi Tamás, a megyei főkapitányság kommunikációs munkatársa.

Tőle tudtuk, hogy július 23-án kapták meg az ügy iratait, az eljárás ittas vagy bódult állapotban járművezetés megalapozott gyanúja miatt folyt.