Ez történt idén májusban
Közélet

Ez történt idén májusban

Múltidéző rovatunk ötödik állomásához érkeztünk, ahol is a májusi eseményekből szemezgetünk.

 
Operódia
 
Óriási érdeklődés mellett vette kezdetét az Operódia előadás Kiskunhalason, a városi filmszínházban. Először a fővédnök, Pozsgai Imre levelét olvasták fel, majd Gyovai István polgármester köszöntötte a nézőket az esemény szervezőit és szereplőit. Ahogy számítani lehetett rá, teltház fogadta az előadókat. A két felvonásban bemutatott, népszerű opera részletek egyvelegének összefüggő történetét nagy tetszéssel fogadta a közönség.
 
Bíróság előtt a dobálózó
 
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésénekbirosagajto megalapozott gyanúja miatt indított eljárást K. Zoltán 41 éves kisszállási lakos ellen, aki egy Kisszállás belterületén közlekedő személyautónak dobott egy teli sörös dobozt. A jármű szélvédője megrepedt. A kiérkező rendőrök K. Zoltánt elfogták, vele szemben őrizetbe vétele mellett folyik a büntetőeljárás. A férfit gyorsított eljárás keretében állították bíróság elé, s végül K. Zoltánt 1 év börtönbüntetésre ítélték, 3 évre felfüggesztve.
 
Az erdőben keresték a fiút
 
tompaiaiA Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai speciális keresőcsoportokkal és civilekkel kiegészülve próbáltak megtalálni egy több hete eltűnt 22 éves tompai fiatalembert a település határában lévő erdőben. A Halasmédia végigkövette a ma délelőtti eseményeket. Az 1991-ben született K. Zsolt 180 cm magas, 70 kg súlyú, vékony testalkatú. Szőke, rövid hajú, kék szemű. Mindkét karját tetoválások borítják. Eltűnésekor fekete kapucnis felsőt, kék színű dzsekit és nadrágot viselt. A keresőcsapat tagjai egy 300 méteres élőláncot alkotva fésülték át a Tompa határában lévő erdőt.

Meg nem erősített információk szerint, azért ezt a területet fésülték át, mert a közelben találták meg az eltűnt férfi kerékpárját. A kutatás során a fák sűrűjében több földalatti nyílásra is rábukkantak a csapat tagjai. A keresésben részt vettek a környékbeli vadászok is, akik kiválóan ismerik az itteni erdőket. Mint mondják, nem sok esélyt látnak arra, hogy a férfi előkerül. A keresőcsapat bő két és fél órát töltött az erdőben, ám ezalatt nem sikerült az eltűnt személy nyomára bukkanni.

Összeállította: Szőri Attila