Ez történt idén novemberben
Közélet

Ez történt idén novemberben

A 2013-as eseményeket felelevenítő sorozatunk novemberi állomásához érkeztünk. Lássuk, mik történtek az év tizenegyedik hónapjában!

 
Brutális baleset
 
Mentőhelikopter szállt le a Kiskunhalas és Kunfehértó között történt balesetnél. Két autó ütközött frontálisan, az egyik sofőr beszorult a roncsba. Két autó ütközött össze, a karambolhoz a mentők, a rendőrök és a tűzoltók is nagy erőkkel vonultak. Az egyik sérült állapota miatt a mentőhelikoptert is riasztották. Információink szerint a sárga Renault sofőrje sérült súlyosabban, őt mentőhelikopter a szegedi klinikára szállította. A másik vezetőt, egy 22 éves békéscsabai férfit a halasi kórházban ápolják. Az egyik furgon lőszert, a másik téglát szállított. A baleset valószínűleg a miatt következett be, hogy a sárga Renault vezetője körültekintés nélkül előzött. A műszaki mentésben a halasi tűzoltók vettek részt.
 
Kudarcba fulladtkozmegbe
 
Alig négy percig tartott és érdektelenségbe fulladt a közmeghallgatás a halasi városházán. Amire eddig nem volt példa, az most bekövetkezett. Eddig minden esztendőben nagy népszerűségnek örvendett a lakosság körében a közmeghallgatás. Úgy látszik, hogy a halasiak kezdenek beletörődni abba, hogy hiába formálnak véleményt, hiába mondják el észrevételeiket, nem sok minden változik. Ennek most jelét adták azzal, hogy távol maradtak a közmeghallgatástól. A tervezett 13 órás kezdésre csupán Ambrus Péter (képünkön) kért megszólalási lehetőséget. Ő arról beszélt, hogy a Kárász utcaiak szeretnék, ha lakóhelyük útja kétirányú lenne. A férfi azt mondta, hogy több kisgyermekes család él az utcában és nekik igen nehézkes a közlekedés. A változtatás érdekében írásos beadványt is készítettek már.
 
Szülő támadt a diákra
 
rendornagykepRendőrautó fékezett a Szent József Katolikus Általános Iskolánál. Szerkesztőségünket többen is arról értesítették, hogy rendkívüli rendőri beavatkozásra volt szükség az intézményben, miután az egyik szülő megtámadott és súlyosan bántalmazott egy iskolás fiút. A helyszínen többen is azt mondták, a megvert diák hosszú idő óta fizikailag és lelkileg is bántalmazta egyik, tőle sokkal kisebb és gyengébb iskolatársát. Úgy tudjuk, ennek a fiúnak az apja elégelte meg azt, hogy senki nem vonta felelősségre az agresszív tanulót, így saját maga próbált pontot tenni az ügy végére. Mivel az érdekelt felek nem terjesztették elő magánindítványukat, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai hivatalból nem kezdeményezhetnek büntető eljárást. A hasonló esetek elkerülése érdekében azt kérik, senki ne próbálja meg saját maga elrendezni az iskolai vitás kérdéseket. Ha bárkinek bármilyen problémája van, azt mihamarabb jelezze az iskolarendőrnek!
 
Összeállította: Szőri Attila