Ezt jól kisütötték a várisok: szép és finom sütemények készültek (galéria)
Közélet

Ezt jól kisütötték a várisok: szép és finom sütemények készültek (galéria)

Szép és finom süteményeket, tortákat lehetett kóstolni a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájának ebédlőjében. Az intézmény szakács, cukrász, pék és kereskedő tanulói is neveztek a hagyományos gasztronómiai versenyre. A diákok fantáziája szabadon szárnyalt, a kézügyesség és a tudás pedig egészen különleges édességeket eredményezett.

Nyolcadik alkalommal rendezte meg hagyományos gasztronómiai versenyét a KSZC Vári Szabó István Szakképző Iskolája. A karácsony előtti édességcsúcson a diákok szabad kezet kapnak, lehet tradicionális, ünnephez köthető süteményekkel és különleges tortakölteményekkel is nevezni a megméretésre. Az elmúlt napokban szorgos kezek munkálkodtak a konyhákon, volt, aki hétfőn délelőtt végezte el az utolsó díszítéseket a cukrászati alkotásokon. Az intézmény ebédlőjében több asztalnyi tömény kulináris élmény várta a kóstolást. 

Az idei program érdekessége volt, hogy bemutatkozási lehetőséget kaptak a kereskedők is, akik a csomagolás rejtelmeibe vezették be az érdeklődőket, pincérek pedig egy szép díszasztalt állítottak össze. A sütemények és torták versengésében pedig nemcsak a cukrászok, hanem a pékek, szakácsok is kitettek magukért. Ráadásul nyugodt szívvel állítható, a megméretésre készült finomságok nemcsak szépek, de ízletesek is voltak. (Részletek a kedd esti híradóban.)