Fantasztikus menüsorok a Gulyásfesztiválon (galéria)
Közélet

Fantasztikus menüsorok a Gulyásfesztiválon (galéria)

Nívós éttermeket megszégyenítő ételsorokat és különlegességeket készítettek a VIII. Gulyásfesztiválon résztvevő 54 csapat tagja. Nem volt egyszerű dolga a zsűrinek, de délutánra megszületett az eredmény. Abban viszont valamennyi vendég, baráti társaság, főző kompánia egyetértett, hogy ennek a napnak csak nyertesei voltak.

Ismét népszerű volt a Sóstó Csárda és a KB Autoteam Kft. szervezte Gulyásfesztivál. Parkolóhelyet egész nap nem lehetett találni a környéken, de jobban járta az, aki gyalogszerrel, kerékpárral, vagy taxival érkezett, mert mindenhol volt bőven fogyasztanivaló. Az időjárás és a hangulat is tökéletes volt, az 54 főzőcsapat és a hozzájuk csatlakozó vendégek, nézelődök ismét benépesítették a parkot. A zsűri pedig igyekezett megtalálni a legfinomabbat, legkülönlegesebbet.

Rengeteg különlegesség volt, egyedi fűszerezés, némi medvahagyma, gomba jelentett csodaszert, de a tálalásban és a megjelenésben is kitettek magukért a csapatok. Az eredményhirdetés aztán délután megtörtént. Az alföldi gulyás kategóriában az OTP -Csányi Angyalai nyert, a Fazekas Mihály Általános Iskola és Hajósi Betyárok előtt. A legszebb tálalásért a Bajai Jópofa Srácokat, a legszebb megjelenésért a Füzespuszta Team csapatát, a legszínvonalasabb vendéglátásért a Huszár Team csapatát díjazták, a legvidámabb társaság pedig a Szilaj Citerazenekar volt. Bukta volt a Gulyásfesztivál arca.

Az egyéb kategóriában a Falka volt a győztes, a KRK Központi Református Általános Iskola és a Michelin előtt, az utóbbi csapatfelajánlotta a pénzdíját a Sport az Esélyért Kiskunhalasi Egyesületnek. A különdíjak sorában a Központi-iskola volt a legösszetartóbb csapat, egyedi megjelenés okán pedig a Kórház-Hospital csapatát jutalmazták. A legszebb portának járó elismerést a Szarvasmarhák érdemelték ki, a legkedvesebb fogadtatást nyújtó Napsólyom Íjász Egyesületet is díjazták. A Halas széli gulyások pedig elnyerték a legjobban főző gulyásoknak járó különdíjat.