Fát ültettek Mester Sándor tiszteletére
Közélet

Fát ültettek Mester Sándor tiszteletére

Idén is átadják az Öregdiákok Halasi Egyesülete által alapított Cum Gratia pedagógusdíjat. Az ünnepséget november 19-én, kedden este 18 órakor tartják  a Martonosi Pál Városi Könyvtárban. Előzményeként fát ültettek az idei díjazott tiszteletére.

Kovács Sándor, a díj alapítója segítőivel minden esztendőben elültet egy újabb fát a Karacs Teréz utcában. 2019-ben Mester Sándor, a Felsővárosi-iskola egykori történelem szakos tanára kapja meg a Cum Gratia kitüntetést, így ebben az évben az ő neve került az újonnan elültetett fa melletti táblára. A díjátadó ünnepséget november 19-én, kedden este 18 órakor tartják  a Martonosi Pál Városi Könyvtárban.

Szintén ezen a  napon 14 órakor rövid megemlékezést tartanak a díj inspirálójának, Csiszér Erzsébet tanárnőnek a sírjánál, a katolikus temetőben. Kovács Sándor, az Öregdiákok Halasi Egyesületének elnöke felhívja a figyelmet arra, hogy januártól ismét lehet javaslatot tenni arra, ki kapja meg a következő évben a Cum Gratia díjat. Ezt akár e-mailben (oregdiak@gmail.hu), akár postai levélben (Öreg Diákok Halasi Egyesülete, Kiskunhalas, 6400 Sétáló utca 8.) is meg lehet tenni.