Fát ültettek Szabadka tiszteletére a halasi bringabarátok (galéria)
Közélet

Fát ültettek Szabadka tiszteletére a halasi bringabarátok (galéria)

Idén a járványhelyzet miatt elmaradt a Kiskunhalas-Szabadka barátság kerékpártúra, viszont a halasi bringabarátok úgy döntöttek, hogy fát ültetnek a testvérvárosunk tiszteletére. Szombaton reggel egy lelkes csapat, Ván László és Lucskai Levente szakavatott irányítása mellett elvégezte a jeles műveletet a Szabadkai úton.

Idén lett volna a tizedik Kiskunhalas-Szabadka barátság kerékpártúra, amelyre évek óta százak várnak és tekernek át testvérvásorunkba. Ebben az esztendőben viszont a járványhelyzet nem tette lehetővé azt, hogy megrendezze a Halasi Média és Kultúra Kft. a programot, viszont a halasi bringabarátok úgy döntöttek, hogy ha már nem tudtak áttekerni Szabadkára, egy fát elültetnek a vajdasági testvértelepülés tiszteletére. Stílszerűen a kiskunhalasi Szabadkai útra tervezték ezt, a Szent József Katolikus Általános Iskola előtti területen szombaton reggel gyülekeztek  a kerékpárosok.

Az Európai Mobilitási Hét keretében zajlott az esemény, a szakmai hátteret pedig Ván László és Lucskai Levente adta az akcióhoz, a bringabarátok pedig ásót, lapátot, gereblyét ragadva segítettek. Király Gábor elmondta, hogy bár az idei túra elmaradt, mindenképpen ki akarták fejezni tiszteletüket a szabadkai barátaik felé. A faültetést megtisztelte jelenlétével Fülöp Róbert polgármester, aki kislányával együtt vett részt az eseményen. Palásti Károly középiskolai tanár pedig Juhász Gyula Szabadkáról és a faültetésről szóló költeményét olvasta fel. A bringabarátok majd beosztják maguk között azt, hogy ki, mikor locsolja majd Kiskunhalas legújabb fáját.