A Fejetéki-mocsár nyerő lett
Közélet

A Fejetéki-mocsár nyerő lett

Országos első helyezést ért el kiskunhalasi tanulók munkája. A „Találd meg, írd le és őrizd meg!” pályázatra adták be sikert hozó tanulmányukat. Ez a dolgozat a Fejetéki-mocsárról szól, annak élővilágával foglalkozik. Bata Adriánt, Elek Botondot és Szabó Patrikot Elekné Szélpál Ildikó készítette fel a megmérettetésre.

- A verseny kiírásában megjelölt témát azért sikerült ilyen kiváló eredménnyel megoldaniuk, mert hosszú évek vizsgálódásai és a személyes kötődés is meghatározó volt. Négy éve járjuk a természetet, de a fiúk önállóan is mennek – tudtuk meg a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola tanárnőjétől. 

A helyi versenyzőket összeköti a természet szeretete. Tanulmányozzák, fotózzák, és a továbbtanulási terveikben is szerepelnek a természettudományos tárgyak. Elhivatottsággal készültek a fentebb említett pályázatra, nem számítottak a győzelemre, talán így még nagyobb örömet okozott számukra. 

A Fejetéki-mocsár című munkájukkal elsők lettek az Agrárminisztérium Ramsari Egyezmény Magyar Nemzeti Bizottsága (REMNB) és Vadonleső programja által a Vizes Élőhelyek Világnapja alkalmából kiírt pályázaton. A csapatversenyt Bata Adrián, Elek Botond és Szabó Patrik nyerte. Patrik és Adrián a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola tanulója, Botond pedig a KRK Szilády Áron Gimnáziumának diákja.