Felújítják a Kuruc vitézek téri főzőkonyhát
Közélet

Felújítják a Kuruc vitézek téri főzőkonyhát

Egy hónap alatt teljesen megújul a Kuruc vitézek téri önkormányzati konyha főzőtere. Az elhasználódott vezetékeket cserélik ki újakra. Az intézményfelújítási keretből végzik a 2 milliós beruházást. A nyáron még a tálalókonyhákat is szeretnék megújítani.

Kipakolták az üstöket és javában tartanak a bontási munkák, jelenleg rá sem lehet ismerni a Kuruc vitézek téri önkormányzati főzőkonyhára. Az intézménynél felújítással telik a július. A kibontott vezetékek állapota is mutatja, hogy mennyire aktuális volt már ez a beruházás. A víz és szennyvíz vezetékeket, de az elektronos hálózatot is teljesen lecseréljük, illetve új burkolatokat kap a főzőtér. Az intézmény-felújítási keretből 2 millió forintot biztosít az önkormányzat, és némi saját forrást is hozzáteszünk a beruházáshoz – sorolja Stírné Prikidánovics Tímea a KIGSZ vezetője.

A kivitelezéssel megbízott mestereknek egy hónapja van arra, hogy megújítsák a főzőteret és szigorúan tartaniuk kell ezt a határidőt, hiszen augusztusban már üzemelnie kell a konyhának.

A munkálatok idejére sem marad senki ebéd nélkül az innen étkező intézmények és magánszemélyek közül, hiszen a Bajza és a Lomb utcai önkormányzati konyhák továbbra is üzemelnek. Azok a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek, akiknek igényelték a díjmentes ebédet a vakációra e hónapban a Lomb utcai főzőkonyhánál vehetik át az ételt. Erről őket előre értesítették, és arról is jelzést kapnak, amikor augusztusban már újra a Kuruc vitézek téri konyhához kell menni. Az elmúlt években nagy változásokon mentek át az önkormányzati főzőkonyhák és még hátra van a tálalókonyhák megújítása, amit szintén szeretnének még a nyáron elvégezni.