Felújították a kilátót
Közélet

Felújították a kilátót

Befejeződött a sóstói kilátó rekonstrukciója. A Halasi Városgazda Zrt. közel egymillió forintot fordított a tölgyfaszerkezetű kilátó javítására. Az önkormányzat a pénzügyi forrást saját költségvetésből biztosította.

A sóstói kilátóra az elmúlt évtizedek során sokan felmentek, hogy egy kicsit magasabbról szemléljék meg a víztükröt és a környező nádasokat. A használat egyre inkább meglátszódott a szerkezetén. A főbb tartóelemek mozogni kezdtek, a kisebb deszkák pedig elkorhadtak, kettétörtek. Bartek Béla a Városgazda Zrt. építési csoportvezetője a helyszíni szemle során elmondta, munkatársai több heti munkával tették rendbe és pótolták a hiányzó fa elemeket, lefestették a szerkezetet és a világítást is lecserélték modern, energiatakarékos lámpákat szereltek fel.

Molnár Ferenc a Halasi Városgazda Zrt. ügyvezetője elégedetten szemlélte meg az elvégzett munkát. Véleménye szerint a környezet rendbetétele is sürgető feladat. A padsor, és a kerítés is megérett már a cserére, így szorgalmazza, hogy a tavasz folyamán ezek cseréjére is sor kerüljön.

A hulladékgyűjtő edények is elhasználódtak, így azokat is pótolni kell majd. A jelenlegi felújítás értéke eléri az egymillió forintot. A kivitelezők bíznak benne, hogy mindenki vigyáz majd a kilátó állapotára, így hosszú évekig dísze lehet a Sóstónak.