Figyelem! Változott a parkolási rend a Kossuth utcán
Közélet

Figyelem! Változott a parkolási rend a Kossuth utcán

Ne megszokásból parkoljon a Kossuth utcai üzletsor előtt, ugyanis a napokban változott a rend. A vállalkozások kérésére ott is bevezették a város más területein már működő két órás korlátozást. 

Gyakori volt a panasz a Kossuth utcán műkodö vállalkozások, üzletek részéről, hogy a gyógyszertár és a Mappa Papír előtti szakaszon a vásárlók nem tudnak leparkolni. Több olyan autós is volt, aki akár fél napokra is otthagyta a járművet, miközben aki csak néhány percre venné igénybe a helyet, nem tud megállni. Stírné Prikidánovics Tímea, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, a megkeresések nyomán döntött úgy az önkormányzat, hogy ott is bevezeti a két órás parkolási korlátot.

Százhúsz percig lehet használni a parkolókat, a leállás kezdetét a szélvédő alá helyezett tárcsával kell jelezni. A képviselőnő azt mondja, az ott lévő társasházak lakói az épület mögötti várakozóhelyeket használhatják. - Jó hír viszont, hogy az önkormányzat gyűjtőút-felújítási programjának következő szakasza a dr. Nagy Mór utca lesz. Kértem, hogy a tervezés során gondolkodjanak minél több parkolóhely kialakításán - tudtuk meg Stírné Prikidánovics Tímeától. (További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.)