Folyamatosan szervizelik a Halas Tv sugárzott adását
Közélet

Folyamatosan szervizelik a Halas Tv sugárzott adását

Köszönjük nézőink érdeklődését és a folyamatos telefonhívásokat a Halas Tv ingyenesen fogható földfelszíni sugárzott adásával kapcsolatban! Mint azt tapasztalhatták, néhány napja nem fogható a kiskunhalasi víztorony tetejéről sugárzott, antennával fogható adásjelünk. A kialakult helyzetnek több oka is van.

Meghibásodott egy enkóder-dekóder páros, és ezzel párhuzamosan az egyik távközlési szolgáltató hajtott végre olyan fejlesztéseket a saját hálózatán belül, ami zavarja a Halas Tv jelét. A szolgáltatóval az egyeztetés megtörtént, folyamatban van a kompromisszumos technikai megoldás kivitelezése, csak úgy, mint az enkóder probléma javítása.

A fenti munkálatok mellett most zajlik az egész ország területén a digitális átállás újabb mérföldköve, melyben áthangolásra, új frekvenciára kerülnek a TV-adók. Így a napokban a Halas Tv is az eddig megszokott 53-as DVB-T csatornáról a 35-ös csatornára kerül át, valamint egy kicsit nagyobb adóteljesítményt kapunk az új frekvenciához. Ezek a munkálatok legkésőbb szeptember 6-ig kell, hogy befejeződjenek, de bízunk abban, hogy ennél sokkal hamarabb sikerül mind a hibák elhárítása, mind a csatorna átállítása. Az említett munkálatok miatt a közeljövőben további hosszabb-rövidebb adáskimaradásra lehet számítani.

Biztos nehéz a jelenlegi helyzetet elfogadni, főleg azért, mert a Halas Televízió 1995 óta sugározza műsorait folyamatosan, és az eltelt 25 év alatt még soha nem volt hasonlóan hosszú ideig adáskimaradás. Amint változik a helyzet, értesítjük kedves nézőinket, addig is türelmüket és megértésüket kérjük!

szöveg-fotó: Szenczi Lajos