Folytatni kívánják a sikeres városvezetést
Közélet

Folytatni kívánják a sikeres városvezetést

A közelgő önkormányzati választásokkal kapcsolatban kampánynyitó nagygyűlést tartott a Fidesz-KDNP Kiskunhalasi szervezete csütörtök este 6 órakor a Thorma János Múzeum zsúfolásig megtelt nagytermében. Fülöp Róbert polgármester (címképen) értékelte az elmúlt öt évet, vázolta terveit és bejelentette, hogy újrázni kíván. A nagygyűlésen bemutatták a Fidesz-KDNP tíz választókerületi képviselőjelöltjeit.


Vadkerti Mónika narrátor köszöntötte a Thorma János Múzeum nagytermében résztvevő közönséget este 6 órakor. A kampánynyitón a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, a Kereszténydemokrata Néppárt, a Fidelitas és szövetségeseik polgármester- és önkormányzati képviselőjelöltjei bemutatása történt meg. Fülöp Róbert polgármester köszöntötte elsőként a teljesen megtelt terem résztvevőit.

Zsúfolásifg megtelt a gyűlés színhelye támogatókkal, szimpatizánsokkal

A város első embere beszédében értékelte az elmúlt öt esztendőt. Felsorolta a ciklusban elért sikereket, a folyamatban lévő feladatokat és távolabbi célokat is megnevezett, amelyek a város fejlődését szolgálják. Összefogásra szólított fel. Bejelentette, hogy a Fidesz-KDNP és szövetségesei kérésére vállalta az újabb öt év városvezetői teendőit.

A Fidesz-KDNP jelöltjeinek csoportképe Bányai Gábor országgyűlési képviselővel

Fülöp Róbert megerősítette, hogy kifejezetten ambicionálva érzi magát a további városfejlesztési és irányítási feladatok végrehajtásának levezénylésére. Kijelentette, hogy ezen városfejlesztési terveket még az ellenzék is elfogadta, amikor a közlemúlt egyik testületi ülésén egyhangúan megszavazták azt.

Stírné Prikidánovics Tímea Katalin, az egyik új képviselőjelölt

A városvezető azt mondta, hogy megvalósították a"Cselekvő testület fejlődő város" mottójukat és hozzá tett egy új szlogent is, amely úgy hangzik"Utat a jövőnek, teret az életnek". A polgármester közölte, hogy szándékairól Kiskunhalas valamennyi felnőtt polgárát a következő napokban levélben tájékoztatja. Fülöp Róbert beszédét óriási taps fogadta.

A közönség tapssal fogadta a jelölti bemutató szereplőit

A nagygyűlés további részében bemutatták a Fidesz-KDNP és szövetségesei önkormányzati választásokon induló választókerületi képviselőjelöltjeit. Mind a tíz választókerületbe állítottak jelölteket. A bemutatáson kiderült, hogy Vincze Éva és Farkas Dániel nem folytatják a képviselői munkát, helyükre új személyek kerültek. A további nyolc képviselőjelölti helyet az előző ciklus képviselői vállalták.

Takácsné Márta Gabriella, a másik új képviselőjelölt

A Fidesz-KDNP és szövetségesei polgármester és képviselőjelöltjei Kiskunhalason a 2019-es önkormányzati választásokon a következők.

Polgármester: Fülöp Róbert

1. számú választókerület: Stírné Prikidánovics Tímea Katalin
2. számú választókerület: Laskovicsné Terzics Edit
3. számú választókerület: Hunyadi Péter
4. számú választókerület: Gyöngyi László
5. számú választókerület: Juhász György
6. számú választókerület: Dr. Bognárné Nagy Éva
7. számú választókerület: Vincze Attila
8. számú választókerület: Dr. Skribanek Zoltán
9. számú választókerület: Takácsné Márta Gabriella
10. számú választókerület: Kuris István László

Bányai Gábor országgyűlési képviselő támogatást kért a közönségtől és a halasi emberektől

A bemutatásokat követően Bányai Gábor a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a nagygyűlés résztvevőit és a jelölteket. A képviselő elismerését fejezte ki az elvégzett öt éves munkával összefüggésében. Kifejezte, hogy kiválónak tartja a jelölti névsort és biztosította támogatásáról a polgármester és képviselőjelölteket.

A közönség lelkes tapssal fejezte ki tetszését a rendezvény végén

Bányai Gábor képviselő a közönséget és rajtuk keresztül Halas választóit arra kérte, hogy október 13-án szavazzanak a Fidesz-KDNP és szövetségesei jelöltjeire. A rendezvény a Himnusz közös eléneklésével zárult. Az eseményről a Halas Televízió péntek esti híradójában láthatnak összefoglalót és a jövő hét csütörtökön megjelenő Halasi Tükör is beszámol a gyűlésről.