Folytatódik a katolikus templom felújítása
Közélet

Folytatódik a katolikus templom felújítása

Újra dolgoznak a restaurátorok. Folytatódik a halasi alsóvárosi katolikus templom belső felújítása. A templomot nem zárták be. Hétköznap letakarják a padsorokat, péntekenként takarítanak és így hétvégenként meg tudják tartani az esküvőket és szentmiséket, míg hétköznap a Közösségi Házat használják.

A plafonig ér az állványzat a halasi alsóvárosi katolikus templomban. Nemrég megkezdték a belső felújítás második ütemét. Tavaly a szentélynél dolgoztak a szakemberek és felújították a négy legrosszabb állapotban lévő színes ólomüveg ablakot. Most az oldalhajó van soron, ahol a falakat és festményeket tisztítják, varázsolják újszerű állapotba – sorolta kis Benedek a Katolikus Főplébánia gondnoka.

A munkálatokat az egyházközség finanszírozza, de az adományok gyűjtése is folyamatos. A templomot nem zárták be a felújítás idejére. Hétköznap fóliákkal takarják le a padsorokat és csak a hétvégén tartják itt a miséket. A templomban hamarosan a világítás is teljesen megújul, hiszen a régi reflektorokat led-es fényekre cserélik.

Hozzászólás (0)