Franciaországból jöttek, magyar táncot tanultak
Közélet

Franciaországból jöttek, magyar táncot tanultak

Franciaországból érkezett diákokat fogadtak a Szilády Áron Református Gimnáziumban. A 15 fiatal és kísérőik egy hetet töltenek Magyarországon.

A francia vendégek St. Christol Les Alés településről érkeztek Kiskunhalasra, az útjuk szervezésében a Szilády Áron Református Gimnáziumban nyelvi lektorként tevékenykedő, szegedi egyetemista Floutier Jérémy segített. A fiatalember a volt gimnáziumából hívott ide tanulókat, hogy jobban megismerhessék a magyar kultúrát. Varga Judit a halasi partnerintézmény vezetője elmondta, nagyon nagy hangsúlyt kell fektetni a nyelvi képzésekre, az angol az elsődleges, de a francia nyelv is olyan, amelyet szívesen választanak a diákok.

A francia kapcsolatot szeretnék még szorosabbá tenni, így a nemzetközi Erasmus Programhoz kapcsolódva egy cserediák program elindítását tervezik. A halasi vendéglátók gazdag kulturális programmal készültek a vendégek fogadására, az intézmény udvarán még táncházat szerveztek, ahol közösen tanulták meg a tánclépéseket. A francia fiatalok az egy hetes itt tartózkodásuk alatt ellátogatnak Budapestre és Szegedre is.