Halas is csatlakozott az országos faültetési programhoz (galéria)
Közélet

Halas is csatlakozott az országos faültetési programhoz (galéria)

Országos faültetési programot indított az agrártárca, idén november és jövő tavasz között 550 hektárnyi új erdőt telepítenek majd. Ehhez csatlakozott Kiskunhalas is, pénteken délelőtt a Szilády Áron utcai óvoda gyermekeivel együtt Zsigó Róbert  élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár,  Fülöp Róbert polgármester és Sulyok Ferenc, a KEFAG vezérigazgatója tett földbe a Semmelweis téren egy csemetét.

Kiskunhalas is csatlakozott ahhoz az országos programhoz, amelynek célja az, hogy még zöldebb legyen hazánk. A hónap elején kezdődő ültetési szezonban az állami erdőgazdaságok saját területeiken több mint 550 hektár új erdőt telepítenek, ehhez kétmillió facsemetét és közel 100 tonna makkot használnak fel. Az akció 2020 áprilisáig tart, Bács-Kiskun megyében összesen mintegy 40 hektárnyi területen valósul meg- fogalmazott kiskunhalasi látogatásán Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. A politikus a Semmelweis téren tartott sajtótájékoztatót abból az alkalomból, hogy városunk jelképesen egy hárs elültetésével csatlakozott a programhoz.

Zsigó Róbert Fülöp Róbert polgármesterrel, Sulyok Ferenccel, a KEFAG Zrt. vezérigazgatójával és a Szilády Áron utcai óvoda gyermekeivel együtt tette földbe a fát. A városvezető azt mondta, hogy  Kiskunhalas eddig is sokat tett a zöldfelületek kezeléséért. Az országos program mellett a közeljövőben két helyszínen, az Esze Tamás lakótelepen és a Karacs Teréz utcában lesz fásítás. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az önkormányzatok és a civil szervezetek számára 500 millió forintos forrás nyílik erre a célra.