Halasi diákok a Hősképzőben (galéria)
Közélet

Halasi diákok a Hősképzőben (galéria)

Több mint száz általános- és középiskolás diák vett részt szerdán délelőtt az Újraélesztés Nemzetközi Napja alkalmából rendezett Hősképző programban. A Magyar Vöröskereszt Kiskunhalasi Területi Szervezetének aktivistái mutatták meg az alapfogásokat és igyekeztek elhinteni azt a gondolatot, hogy minden segítség számít.

Felelősség, bátorság. Ezek a legfontosabbak annak érdekében, hogy elkezdje egy laikus az újraélesztést. Sokakat az tart vissza ettől, hogy árthat a betegnek. A szakemberek szerint az nagyobb bajt okozhat, ha valaki nem cselekszik és segít. Ezeket a gondolatokat igyekeztek elültetni a diákok gondolkodásában a Magyar Vöröskereszt Kiskunhalasi Területi Szervezetének aktivistái. Szerdán délelőtt úgy nézett ki a KSZC Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, mint egy sürgősségi osztály.

Az Újraélesztés Nemzetközi Napja alkalmából várták az általános- és középiskolásokat, hogy szakemberek útmutatásai alapján sajátítsák el az újraélesztés alapfogásait. A rendezvény része volt a Hősképző programnak, reggel 8 és délután 1 óra között több mint száz diák vett rajta részt. További részletek a szerda esti Híradóban.