Halasi orvosok miniszteri elismerése (galéria)
Közélet

Halasi orvosok miniszteri elismerése (galéria)

Több évtizeden át tartó gyógyító munkájáért három halasi orvos részesült miniszteri elismerésben csütörtökön délelőtt, a Pesti Vigadóban megrendezett ünnepségen. Dr. Kásler Miklós tárcavezetőtől vehette át a Batthyány-Strattmann László-díjat dr. Lengyel János orvosigazgató, miniszteri elismerő oklevelet kapott dr. Balogh Elemér főorvos és dr. Kellner M. Barnabás főorvos. Dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató azt mondta, büszke munkatársaira, akik sokak számára példaképek lehetnek.

A Pesti Vigadóban rendezték meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának ünnepségét, amelyen elismeréseket adtak át az arra méltó egészségügyi dolgozóknak. A megjelenteket Professzor dr. Kásler Miklós miniszter köszöntötte, kiemelte a gyógyító munka fontosságát és azt, hogy a jelenlévő szakemberekre méltán lehet büszke az egész ország. A kitüntetések sorában 10-en részesültek a Batthyány-Strattmann László-díjban, az elismertek között volt dr. Lengyel János, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház orvosigazgatója, aki négy évtizede gyógyítja a betegeket városunkban.

Professzor dr. Horváth Ildikó államtitkár adta át a miniszteri elismerő okleveleket. Kiskunhalasról ketten vehették át a rangos elismerést. Dr. Balogh Elemér főorvos, aki 1986. óta dolgozik a halasi kórházban. Nyugdíjasként is aktív tagja az intézmény kollektívájának. A főorvos azt mondta, a betegek gyógyítása ad neki erőt.

Dr. Kellner M. Barnabás negyvenhét esztendeje orvos, azóta a halasi kórházban dolgozik. Miután átvette az elismerő oklevelet, a Halasmédiának azt nyilatkozta, ezen a díjon az ő neve szerepel, de ngy szerepe van benne a kórházi kollektívának és a családjának is. 

Dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgató szerint méltán lehet büszke az intézmény, a város a három kollégájára, akik most miniszteri kitüntetésben részesültek. Úgy fogalmazott, ők hárman példaképként állíthatóak a mostani és a jövendő orvosgenerációk elé is. (Részletek az esti híradóban és a szerai Halasi Tükörben.)