Halasi szerző főcímdala a Duna TV-ben
Közélet

Halasi szerző főcímdala a Duna TV-ben

Nagy megtiszteltetés érte a kiskunhalasi Mácskovics Szabolcsot, aki idén nyáron fog diplomázni a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszékének zeneszerzés-hangszerelés szakán. Ő készíthette el a Duna Televízió egyik, a közelmúltban indult dokumentumfilm sorozatának, a 30 éve történtnek a főcímzenéjét. Munkáját kedd esténként az ország egész területén hallhatják a tévénézők.

Szabolcs azt mondja, nagy álma vált valóra ezzel a felkéréssel, amit egy viszonylag hosszú folyamat előzött meg. Még tavaly készített több, különböző stílusú főcímzenét gyakorlási céllal, majd később több település, helyi televíziónak is komponált szignálokat. Referenciaanyagával aztán jelentkezett az MTVA-hoz, ezt követően hívták be egy személyes beszélgetésre.

- Egyik hétfő délelőtt csörgött a telefonom. A Duna TV-től hívtak, hogy indul egy új műsor, ami a rendszerváltással foglalkozik, és a főcímhez kellene zenét írni. Mivel a videó még nem volt teljesen kész, ezért csak körülírták, hogy milyen jellegű zenére lenne szükség. Azonnal hozzáfogtam a komponáláshoz, és késő estére már készen voltam. Másnap, mikor megkaptam az elkészült videót meglepődve néztem, hogy az általam írt zene tökéletes szinkronban van a kapott filmmel. Hihetetlenül boldog vagyok, hogy valóra vált az álmom. Ezúton is szeretném megköszönni az MTVA vezetőségének és az illetékes személyeknek, hogy lehetőséget kaptam. Természetesen a családomnak és a tanáraimnak is köszönettel tartozom – árulta el Szabolcs, aki bízik abban, hogy hamarosan újabb felkéréseket kap majd, hasonló munkákra.

Még több cikk

Jobb, ha nem szagolja meg

Jobb, ha nem szagolja meg

Segítenek kertészkedni

Segítenek kertészkedni