Halasra érkezik a Missziós Kereszt
Közélet

Halasra érkezik a Missziós Kereszt

Újabb jeles egyházi esemény Kiskunhalason, a katolikus közösségnél.  A pápa által megáldott Missziós Kereszt érkezik városunkba január 24-én, pénteken délben. Az alsóvárosi katolikus templomban számos lelki és közösségi élményben gazdag eseménnyel készülnek erre a hétvégére- tudtuk meg Kuris István László alpolgármestertől.

Bő egy hónappal azután, hogy Stanislaw Dziwisz lengyel bíboros, II. János Pál pápa egykori személyi titkára Kiskunhalason vendégeskedett és az új oltárt felszentelte az alsóvárosi római katolikus temlomban, újabb jeles egyházi esemény lesz városunkban. A helyi katolikus közösséghez érkezik a Missziós Kereszt, Ozsvári Csaba ötvösművész alkotása a szeptemberben Budapesten megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós szimbóluma. Az eredetileg az esztergomi bazilikában álló tölgyfa kereszt 2007-ben készült, három méter húsz centi magas, bronz borításokkal díszített és számos ereklyét őriz. Kárpát-medencét bejáró útjának következő állomása Kiskunhalas. Ferenc pápa Rómában a magyar püspökök ad limina apostolorum látogatása alkalmával 2017 novemberében áldotta meg a Missziós Keresztet.  

December 15-én Ferenc pápa a vasárnap déli Angelus imádságban arra emlékeztette a vatikáni Szent Péter téren összegyűlt híveket, hogy"2020. szeptember 13-tól 20-ig Budapesten tartják az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. Az eucharisztikus kongresszusok, több mint egy évszázad óta, arra emlékeztetnek bennünket, hogy az eucharisztia áll az Egyház életének középpontjában. A következő kongresszus témája: „Minden forrásom belőled fakad” (Zsolt 87,7). Imádkozzunk, hogy a budapesti eucharisztikus esemény megújulási folyamatokat indítson el a keresztény közösségekben - kérte a pápa.”

A kereszt január 24-én, pénteken délben érkezik Kiskunhalasra, az alsóvárosi katolikus templomban számos lelki és közösségi élményben gazdag eseménnyel készülnek erre a hétvégére. A keresztet január 27-én, hétfőn a reggeli órákban szállítják tovább, következő állomása a budapesti Felsőkrisztinavárosi Keresztelő Szent János templom lesz.