Halászcsárda, Platán utca: 850 méter aszfaltút készült (galéria)
Közélet

Halászcsárda, Platán utca: 850 méter aszfaltút készült (galéria)

A Halászcsárda és a Platán utca volt a hetedik, illetve a nyolcadik a lakosság, valamint az önkormányzat összefogásából készült utak sorában. A két szakaszon összesen 850 folyóméternyi aszfalt készült, mint a szerda délutáni avatón kiderült, úgy készült a burkolat illetve az alap, amely az előírtnál nagyobb terhelést is elvisel majd. 

Újabb szép példáját láthattuk annak, hogy ha a lakosság is akarja, akkor közösen az önkormányzattal meg lehet valósítani jó néhány dolgot. Az útépítési közösségek által kezdeményezett beruházások sorában a közelmúltban készült el a Halászcsárda és a Platán utca aszfaltozása. Az ott lakók ingatlanonként 353 ezer, illetve 400 ezer forinttal járultak hozzá ahhoz, hogy elkészüljön a régóta várt szilárd burkolat. Többek között ez is elhangzott szerda délután a helyszínen megtartott hivatalos átadón. A két szakaszon öszesen 850 folyóméternyi aszfaltot terítettek le a szakemberek.

Farkas Dániel alpolgármester elmondta, hogy a szervezést még Aradszky Lászlóné képviselő kezdte el, amelyet aztán Juhász György vett át. A két utcában alapított közösségek delegáltjainak, Ván Barnának és Dudás Ervinnek is köszönhető a megvalósulás, a lakosság és a város pedig közös teherviseléssel biztosította a szükséges 40,2 millió forintos forrást. Az alpolgármester hozzátette, eddig hasonló konstrukcióban újult meg a Hunyadi, a Gyárfás, az Epreskert, a Tormássy és a Liget utca, valamint a Csendes köz. Három közösség, a Zsoltina, a Vörösmarty és a Kertész utcában alapított pedig ugyancsak csatlakozhat a sorhoz.

Fülöp Róbert polgármester szerint továbbra is készek a lakossággal összefogva infrastrukutrális beruházásokra. Molnár Ferenc, a Halasi Városgazda Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy az előírtnál jóval nagyobb terhelést elbíró útalap készült és a vízelvezetést is meg kellett oldani. További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.