Hamarosan lecserélhetik a tanyagondnoki járművet
Közélet

Hamarosan lecserélhetik a tanyagondnoki járművet

Harkakötöny és Kéleshalom is sikeresen pályázott a Magyar Falu Program Tanya- és falugondnoki buszok beszerzése pályázatán, így összesen 24 867 267 Ft támogatásban részesültek. Harkakötönyben egy 9 éves buszt tudnak így lecserélni, a tanyagondnokok a gyermekszállításban, az ebédek kihordásában, a bevásárlások során is nagy hasznát veszik majd az új járműnek.

Apró Zoltán falu- és tanyagondnok azt mondja, nagyon örülnek a pályázati sikernek, hiszen a jelenleg használt kisbusz már közel kettőszázötvenezer kilométert futott főként a kátyús földes utakon. A harkakötönyi tanyagondnok kora reggel már a tanyán élő gyermekeket szállítja a járművel az iskolába, a délelőtt az időseknek történő bevásárlással telik el, majd délben az ebédszállítás a fő feladat, ahogyan ezzel végez, ismét a gyerekeké a kisbusz, viszi haza őket az iskolából. A napi használat meg is látszódik a kilenc esztendős autón. Az új jármű kiválasztásakor fontos szempont lesz az is, hogy a mozgásukban korlátozott embereket könnyebb legyen szállítani.

Apró Zoltán falu- és tanyagondnok

Brassó Imre Albert polgármester úgy gondolja, az elnyert 12 959 973 Ft. is jól jelzi, érdemes kihasználni a pályázati lehetőségeket. Hasonló pályázati forrásokból több intézmény esetében fűtés korszerűsítést, felújításokat tudtak elvégeztetni. Most, a tanyagondnoki jármű cseréje szintén nagy segítséget jelent a településen élőknek. A polgármester szerint Bányai Gábor országgyűlési képviselő is azon segítők között van, akik hozzájárulhattak a sikerhez.

Brassó Imre Albert polgármester

Az új gépkocsi átvétele rövid időn belül megtörténik és azonnal munkába is állítják.

További részletek 19 órakor a Híradóban.