Hamarosan lovas bál elismerésekkel
Közélet

Hamarosan lovas bál elismerésekkel

Január 18-án, jövő szombaton két jelentős esemény indítja el az új esztendő lovas életét városunkban. Január 18-án délután a Díjugrató Szakbizottság  közgyűlésére kerül sor a Hirling József Lovasparkban országos elismerések odaítélésével. Este hét órától pedig a lovas bált rendezik meg a Sóstó Csárdában, ahol szintén kitüntetések átadása színesíti a zenés-táncos estet.

Évek óta Kiskunhalason tartja a díjugratók országos szervezete, a Díjugrató Szakbizottság a évzáró közgyűlését. A lovas pálya központi épületében  tartandó fórumon évértékelés és díjak átadása lesz, de felvázolják az új év terveit is.

A lovas bált Dallos Gyula, a lovas ágazat miniszteri biztosa nyitja meg

Ugyanezen a napon, január 18-án, 19 órai kezdettel kerül megrendezésre a több évtizedes múlttal rendelkező lovas bál. A rendezvényt a Sóstó Csárda lakodalmas házában tartják a Díjugrató Szakbizottság országos közgyűlését követően. A lovas bál kiváló alkalom a helyi lovasok elismerésére is, amely már szintén komoly múltra tekint vissza.

A bált a Sóstó Csárda lakodalmas házában tartják

Az est protokollal indul 19 órai kezdettel. Megnyitó beszédet mond Dallos Gyula a lovas ágazat miniszteri biztosa. Ezt követően a díjak átadását láthatják a bál résztvevői. A lovas bálon szakmai díjakat adnak át az elmúlt év legjobb teljesítményét nyújtó helyi lovasainak különböző szakágakban. 

Az elmúlt év egyik díjazott csapata volt a felnőtt magyar díjugrató bajnok együttes, amelynek minden tagja halasi lovas

A Kiskunhalasi Lovasbandérium díját Fülöp Róbert polgármester adja majd át (a mindenkori halasi polgármester egyben a bandérium főparancsnoka - szerk.). A díjátadások utolsó elemeként a Hirling József Életmű Díjat kapja meg az a lovas életben munkálkodó személy, aki életművével kiérdemelte azt a jelölőktől.

A bál helyszínének vendégváró része

A vacsorával egybekötött zenés táncos esten a Napos oldal együttes játszik és tombola sorsolás is lesz. A sok egyéb nyeremény mellett a fődíj egy 2 személyes wellness hétvége. A részvételi díj 12 000 Ft, amely korlátlan italfogyasztást tartalmaz az egész este folyamán (töményital, bor, sör, üdítő, ásványvíz) valamint a 3 fogásos vacsorát.

A tombola főnyereménye egy kétszemélyes hétvége a Szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotelben (fotó a hotel honlapjáról)

Információ Rózsahegyi Róbertnél a +36 30/691-1391-es telefonon és a Hirling József Lovaspark facebook oldalán. A jegyek korlátozott számban még kaphatók az alábbi elérhetőségeken.
- Juhász Tímea: +36 30/558-4585
- Tuska Pál: +36 20/984-0954
- Rózsahegyi Róbert: +36 30/691-1391

(X)

Képek: Hajdu Krisztina és Kovács Iván