Hárommilliós Merkbaus ajándék a kórháznak
Közélet

Hárommilliós Merkbaus ajándék a kórháznak

A 2-es szintű Stroke Centrum kialakítását segíti a karácsonyra érkezett ajándék. A Merkbau Kft. 3 millió forintot ajánlott fel a Kiskunhalasi Semmelweis Kórháznak, a stroke neurológia progresszivitásának emelésére. Az adományt csütörtökön adták át a kórházban. A stroke sokakat érint és fontos a gyors, magas szintű ellátás, ezt segítheti a centrum. Bíznak abban, hogy az építőipari cég társadalmi felelősségvállalását mások is követni fogják.

Hárommillió forint, támogatással lepte meg karácsonyra a Semmelweis kórházat a Merkbau kft. A kórház a stroke ellátás fejlesztésére fogja használni az összeget. A halasi székhelyű építőipari cég társadalmi felelősségvállalásként tette meg a felajánlást.

Eddig is támogattunk sok mindenkit és az építőiparban hagyomány, hogy év végén megajándékozzuk a partnereinket. 30 éves a cég ezért úgy gondoltuk eljött az idő, hogy társadalmi felelősségvállalásként egy összegben egy nagyobb célra adjuk oda ezt az év végére szánt keretet – mondta Merényi Jakab a Merkbau Kft. ügyvezetője. – Úgy érezzük, hogy a kórház a mi kórházunk is és reméljük mások is átveszik ezt a példát. Bízunk abban, hogy ez a támogatás is segíti a stroke ellátás területét, fontos, hogy az emberek felépüljenek ebből a betegségből, hiszen például a mi cégünk is számít a munkaerőre – fűzte hozzá Merényi Jakab.

A kórházban örültek a felajánlásnak.

- Több országban, például Németországban, Svédországban, Kanadában már bevett gyakorlata van a társadalmi felelősségvállalásnak, annak, hogy bizonyos célokat helyi összefogással segítenek megvalósítani. Bízunk abban, hogy ez az adományozás másoknak is példát adhat – mondta Dr. Szepesvári Szabolcs a kórház főigazgatója.

A kórházban számos fejlesztés van folyamatban, ilyen a stroke neurológia 2-es szintűvé tétele is, amit tavaszra tervezünk. A stroke nagy betegszámot érint, akár rokkanttá is teheti az embereket, hogy csökkenjen, a következmények száma további előrelépésre van szükség a strtoke ellátásban. A kollégák eddig is mindent megtettek a betegekért, de a stroke centrum további előrelépéseket hozhat. Ehhez komoly anyagi eszközök kellenek, a kórház önerőből kezdte meg a felkészülést és hálásak vagyunk a felajánlásoknak, így ennek a mostani segítségnek is – fejtette ki Szepesvári Szabolcs.