Házhoz viszik a gyerekeknek az ebédet
Közélet

Házhoz viszik a gyerekeknek az ebédet

Halason a gyermekétkeztetés is próbál igazodni a koronavírus-veszély miatt kialakult helyzethez. Március 23-tól házhoz viszik az ebédet az önkormányzati főzőkonyháktól, hogy ezzel is csökkentsék az emberek közötti találkozásokat. Az intézményekben megszokott térítési díjjal, azoknak a fiatalnak is lehet igényelni a napi egyszeri meleg ételt, akik nem rászorulók.

A gyermekétkeztetésben részesülőknek két ételhordó garnitúráról kell gondoskodniuk, hogy legyen váltás. Az ételhordókat fel kell címkézni a névvel, címmel, illetve a telefonszámmal- tájékoztatott Stírné Prikidánovics Tímea a KIGSZ igazgatója. Akit nem találnak otthon az ételszállítók, azt csak egyszer fogják felhívni.

Várhatóan 10 és 14 óra között fog megérkezni az ebéd, e miatt mindenkinek a türelmét kérik. Már nem csak a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek kapnak napi egyszeri meleg ebédet, a lehetőséget kiterjesztettek a gyermekvédelmi kedvezményben részesülőkre is.

Térítési díjjal azoknak a gyerekeknek is lehet ebédet igényelni, akik nem rászorulók.  Az ő esetükben a térítési díj megegyező az oktatási intézményekben szokásossal. Az igényeket telefonon kell jelezni -70/600-85-28, 70/600-90-67, 70/375-93-22 - hétköznaponként reggel 8 és délután 3 óra között: A bölcsődéstől a középiskolás korosztályig lehet igényelni a gyermekétkeztetést. Az ily módon megrendelt ebédet is házhoz fogják szállítani az önkormányzati főzőkonyháktól.