Anyakönyvi hírek (2019.04.23.)
Közélet

Anyakönyvi hírek (2019.04.23.)

A legfrissebb anyakönyvi információkat most is a Halasmédián találhatják meg az érdeklődők.
Ünnep után bizottsági- és testületi ülés lesz
Közélet

Ünnep után bizottsági- és testületi ülés lesz

Ahogy vége a húsvéti ünnepeknek, ismét munkához látnak a halasi önkormányzati képviselők és a bizottságok tagjai. Április 23-án és 24-én a bizottságok véleményezik az előterjesztéseket, majd 25-én a képviselőtestület hoz döntéseket. Várhatóan 27 napirendi pontot vitat meg a képviselőtestület. A munka zárt üléssel kezdődik, itt döntenek arról, hogy idén kik vehetik majd át a Kiskunhalas Város Egészségügyéért Díjakat.
Meg kell  barátkoznunk a feltámadás titkával! (galéria)
Közélet

Meg kell barátkoznunk a feltámadás titkával! (galéria)

Ma van húsvét vasárnapja, a feltámadás vasárnapja, a liturgikus év legnagyobb ünnepe. Ebből az alkalomból ünnepi szentmisére került sor a Felsővárosi Jézus Szíve Templomban, amely teljesen megtelt. Talapka István plébános, címzetes apát úgy fogalmazott: nekünk, keresztényeknek meg kell  barátkoznunk a feltámadás titkával. Ehhez kell a szentlélek segítsége is.
Minden újszülött kap életkezdési csomagot a várostól
Közélet

Minden újszülött kap életkezdési csomagot a várostól

A kiskunhalasi védőnők vendége volt Fülöp Róbert polgármester, akiknek meg is mutatta az életkezdési csomagot. Mint emlékezetes, a képviselő-testület döntésének értelmében minden, 2019-ben halasi lakcímre érkező újszülött babacsomagot kap az önkormányzattól. A városvezető tájékoztatta a jelenlévőket a közeljövő fejlesztéseiről is. 
Húsvéti egyházi események
Közélet

Húsvéti egyházi események

Folytatódnak a húsvéti ünnepi események a keresztény egyházaknál. A gyász után Jézus Krisztus feltámadására, az egyházi év legnagyobb ünnepre készülnek a templomokban. Sok hívőt várnak a szertartásokra.
Költségalapú bérlakásokra lehet pályázni
Közélet

Költségalapú bérlakásokra lehet pályázni

Halason folytatódik a már bevált gyakorlat, amikor pályáztatással választanak lakót önkormányzati bérlakásokba. Ezúttal négy önkormányzati tulajdonú költségalapú bérlakásra lehet beadni a jelentkezéseket. A szükséges nyomtatványok már elérhetőek, a lakások megtekintésére előre be kell jelentkezni.
Útfelújítás a Szalai dűlőn
Közélet

Útfelújítás a Szalai dűlőn

Megkezdődtek az útkarbantartási munkálatok a nagy forgalmú külterületi gyűjtőúton. A terület képviselője, Laskovicsné Terzics Edit korábban felmérte a külterületi útviszonyokat, ez a szakasz volt az egyik legrosszabb, így itt kezdték el a munkát.
Nagyheti szertartások
Közélet

Nagyheti szertartások

Tartanak a nagyheti szertartások a keresztény felekezeteknél. Csütörtökön az utolsó vacsorára emlékeznek a templomokban, imaházakban. Halason az Alsóvárosi katolikus templomban csütörtökön este fel 7-kor kezdődik az utolsó vacsora szentmiséje, az eucharisztia és a papság alapítása ünnepi nagymiséje. Ezt követően egészen 22 óráig szentsír-ima lesz.
Már járható a Thorma utca
Közélet

Már járható a Thorma utca

Megszűnt az útlezárás a forgalmas Thoma János utcán. A Kiskunvíz Kft. a szennyvízcső törése miatt volt kénytelen felbontani az úttestet. A szakembereknek több mint négy méter mélyen kellett kicserélniük az összenyomódott csövet.