Horgásztábor az Ezüst-tó partján (galéria)
Közélet

Horgásztábor az Ezüst-tó partján (galéria)

A Sóstó Sporthorgász Egyesület idén is megszervezte nyári gyermektáborát. Ezen a héten közel húsz gyermek ismerkedik ennek a hasznos időtöltésnek az alapjaival, ebben segítségükre van egy kiváló sportember, Döme Gábor. A megújult Ezüst-tó ideális helyszínt biztosít a tábornak, a délelőtt folyamán pedig több szép pontyot is kiemeltek a vízből a résztvevők.

- Ha tehetném, mindig gyermekek között lennék. Hálás hallgatóság, és nagyon fogékonyak - mondta a kiváló horgász, Döme Gábor csütörtökön délelőtt az Ezüst-tó partján. A Sóstó SHE idén is megrendezi hagyományos táborát, ezúttal közel húsz fiatal ismekedik meg az alapokkal. Ebben nagy segítségükre van Döme Gábor, aki az ő nyelvükre lefordítva osztja meg a hasznos tudnivalókat. A résztvevők megtanulják a horog- és etetőszerelés alapjait, az etetőanyag helyes keverési arányát is, miközben szakavatott segítséget kapnak a kiváló horgásztól. A Haldorádó pedig a szükséges eszközöket biztosította.

Jáger Szabolcs, a tábort szervező egyesület elnöke elmondta, nagy örömmel fogtak neki a szervezésnek és élénk érdeklődés van a program iránt. A jelenlegi vezetés eltökélt célja, hogy a jövőben is biztosít hasonló alkalmakat a gyermekeknek, hogy minél többen megismerkedjenek a sporthorgászattal. A rásztvevők a szerelést követően természetesen legjobban arra a pillanatra vártak, amikor elkezdődhetett a halvadászat. Alig egy órás ottlétünk alatt három szép ponytot is kiemeltek a tóból. További részletek az esti híradóban.