Horváth Zoli megtalálta a számítását (galéria)
Közélet

Horváth Zoli megtalálta a számítását (galéria)

Egy fordulatokban gazdag életpályát ismerhettek meg a Forrás-Új Tükör Klub legutóbbi rendezvényének látogatói. Horváth Zoltánról el lehet mondani, hogy határőrként kezdett, határrendész lett belőle, majd felsőfokú végzettséget szerzett. Tizenegy év óta a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium oktatója, nem mellesleg az Union Dojo Kiskunhalas motorja, vezetőedzője. Ráadásul kyokushin karatében Európa-bajnoki címmel büszkélkedhet.

Szerény, szorgalmas, kötelességtudó és ambíciózus. Valamennyi tulajdonság igaz ez Horváth Zoltánra, aki ezekről meg is győzte a Forrás-Új Tükör Klub nézőit. A Szegedi Rendészeti Szakgimnázium oktatója igen fordulatos életpályát járt be az elmúlt két évtizedben. A középiskola elvégzése után barátjával látott egy hirdetést a képújságban, hogy határőröket keresnek. Jelentkeztek a halasi igazgatóságon, ismerőse nem, Zoltán viszont vállalta a képzést. Határőr lett, járőrözött a határon, aztán útlevélkezelő volt. Tanulni akart, ezért diplomát szerzett. 2009-ben pedig kihasználta a lehetőséget és oktató lett a Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban. Ott, ahol egykoron ő is tanult. 

Zoli életében fontos szerepet játszik a sport. Tizenegy éves korában vitte le édeesanyja és kísérte el nővére az első kyokushin edzésre. Az első hónapban úgy érezte, hogy ez nem az ő világa. Mégis maradt, kitartó munkával, szorgalommal, alázattal a karate iránt előbb területi, regionális versenyeken szerzett érmeket, majd 2003-ban Európa-bajnoki címet nyert. Egy évvel később, maikor tanítómestere visszavonult átvette az Union Dojo vezetését. Mostanság egy összetartó, tettrekész csapat vezetője, amely eredményesen szerepel a különböző megméretéseken. Zoli maga is három dan fokozatig jutott, de készül arra, hogy megszerezze a negyediket is. A Forrás-Új Tükör Klubban arról is beszélt, hogy szabadidejét szereti úgy tölteni, mint egy hétköznapi ember. A beszélgetés végén előkerült egy régi melegítő, amelyet annak idején Zoli is viselt. (A Halas Televízió rögzítette a beszélgetést és egy későbbi időpontban levetíti.)