Húsvéti egyházi események
Közélet

Húsvéti egyházi események

Folytatódnak a húsvéti ünnepi események a keresztény egyházaknál. A gyász után Jézus Krisztus feltámadására, az egyházi év legnagyobb ünnepre készülnek a templomokban. Sok hívőt várnak a szertartásokra.

Szombaton a gyász napját tartják a halasi Alsóvárosi templomban is. E napon az egyháznak nincs hatalmában misét tartani. Szombaton délelőtt 9 órakor ünnepélyes olvasmányos imaóra lesz a zsolozsmából a Szentsírnál. Ahogy besötétedik, este fél 8-kor megkezdik az év legnagyobb ünnepét, Jézus Krisztus feltámadásának ünneplését. Közel 3 és fél órás eseményre várják a hívőket. Jó idő esetén az ünnep a Kálváriánál kezdődik tűzszenteléssel, ünnepi bevonulással, a szentmise végén körmenettel és ételszenteléssel.

A halasi felsővárosi templomba szombaton 18 órára, vasárnap és hétfőn reggel fél 8-ra és délelőtt 9 órára várják a hívőket.

A halasi református felekezet tagjai és a hozzájuk csatlakozók vasárnap 5 órakor hajnali imasétát tartanak a Sóstónál. 10 órakor úrvacsorás húsvéti istentisztelet lesz a templomban. Hétfőn 10 órakor húsvéti istentisztelet lesz a református templomban.

A halasi evangélikus imaházban vasárnap 10 órakor tartanak ünnepi istentiszteletet úrvacsorával. A baptista gyülekezet vasárnap délelőtt fél 10-re és délután 5 órára várja a hívőket és az érdeklődőket.