Idén is sok halasi nyaral külföldön
Közélet

Idén is sok halasi nyaral külföldön

Míg korábban a halasiak jelentős része, ha külföldi nyaralást tervezett, gyakorlatilag az utolsó pillanatig várt a foglalással a last minute kedvezmények miatt. Az utóbbi 1-2 évben azonban ez a tendencia jelentősen megváltozott. Idén például már januárban megkezdődött a foglalási szezon, hisz az utazók többsége szerette volna jó előre bebiztosítani helyét az a legnépszerűbb külföldi nyaralóhelyen.

Gyakorlatilag egymásnak adják a kilincset az ügyfelek a kiskunhalasi utazási irodákban. A trendek nem változtak, évek óta ugyanazok az úticélok a legnépszerűbbek a halasiak körében.

- A buszos, görögországi, apartmanos utakat nem lehet leszorítani a dobogó éléről. A legtöbb nyaralni vágyó ezeket keresi, hiszen az áruk elég kedvező. Tunézia és Egyiptom néhány évig háttérbe szorult, azonban mostanában újra sok utat foglalunk oda is. Ami érdekes, hogy Törökország egyre inkább drágul, ez persze a minőség emelkedésével is jár. Az egzotikus utak ilyenkor, nyáron kevésbé népszerűek, hisz oda olyankor szeretnek menni az emberek, amikor Magyarországon hideg, téli időjárás van – árulta el Árpási Mónika, az egyik belvárosi utazási iroda irodavezetője.

A nyaralások iránt érdeklődőket arról kérdeztük, mi alapján választanak úticélt idén nyárra.

- Mi Görögországba megyünk vissza egy buszos út keretében. Tavaly ott jártunk, nagyon tetszett minden. A mostani nyaralás lefoglalásakor azt néztük, milyen a település, vannak-e fakultatív programok, vendéglátóhelyek, üzletek és persze az ár sem utolsó szempont – mondta Cseri Attila.

A tapasztalatok szerint, míg korábban sokan azzal próbáltak meg csökkenteni nyaralási költségeiken, hogy nem kötöttek utasbiztosítást, napjainkban ez már nem így van. A halasiak is tudják, hogy fontos a biztonság a távoli országokban is.