Igazgatási szünet lesz, időben intézzék a gyermekvédelmi kedvezményt!
Közélet

Igazgatási szünet lesz, időben intézzék a gyermekvédelmi kedvezményt!

Ne feledjék, hogy igazgatási szünetre készül a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal! A képviselő-testület döntése alapján, július 29-től augusztus 2-ig rendeltek el igazgatási szünetet a városházán. Ez idő alatt a hivatalban az ügyfélfogadás csökkentett létszámmal történik, az ügyintézéshez pedig előzetes telefonos egyeztetés szükséges.

A lakosságnak célszerű az ügyeit, főként a gyermekvédelmi kedvezményeket még a városházi leállás  - július 29.  - előtt intézni. Akinek halasztható az ügyintézése, augusztus 5-től keresheti fel a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatalt. 

Mint ahogy már jeleztük: az érintetteknek célszerű megnézni, hogy mikor jár le a gyermekvédelmi kedvezményük. A nyári gyermekétkeztetést is csak az érvényes kedvezménnyel lehet igénybe venni, ha az időközben lejár, akkor nem tudják az ebédet tovább biztosítani. A gyermekvédelmi kedvezmény szükséges az évente két alkalommal juttatott támogatáshoz is.

Ez most legközelebb augusztusban a tanévkezdés előtt lesz esedékes – bár idén már valószínűleg nem a korábban megszokott Erzsébet utalvány formájában. Annak lesz jogosultsága erre a segítségre, akinek augusztus elsején van érvényes gyermekvédelmi kedvezménye. Mindenkit arra kérnek, nézze meg a kedvezmény lejártának idejét. és ha szükséges, mielőbb intézkedjen a városházán.