Igazi hősök vagytok - üzentek és sütöttek a kórháziaknak a váris diákok (galéria)
Közélet

Igazi hősök vagytok - üzentek és sütöttek a kórháziaknak a váris diákok (galéria)

Piros szíveket vágtak ki és ragasztottak fel egy kartonpapírra a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájának kilencedikes diákjai. A pék és cukrász tanulók, Bognárné Varjú Mónika, valamint Lucskai Emese vezetésével ezen felül még finomságokat sütöttek a halasi kórház dolgozóinak. A péksüteményeket és édességeket Szabó Edina igazgatónő adta át Dittmayer Péter ápolási igazgatónak.

Tudták, hogy segíteniük kell. A Kiskunhalasi Szaképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolája már tavasszal is támogatta a Semmelweis Kórházat. Maszkokat varrtak és adtak át az intézmény dolgozóinak. Most, hogy a járvány második üteme is hatalmas kihívást és áldozatokat követel az orvosoktól, ápolóktól, a diákok gondolták úgy, ismét adni akarnak valamit. A kilencedikes pék és cukrász tanulók szorgoskodtak csütörtökön délelőtt. Piros szíveket vágtak ki és személyes üzeneteket írtak rá, amelyeket egy kartonlapra ragasztottak fel. A konyhában pedig sürögtek, forogtak két oktatójuk, Bognárné Varjú Mónika és Lucskai Emese gondos irányítása mellett. 

Több tálcányi kifli és sütemény készült, amelyet aztán el is vittek a kórházi dolgozóknak. Szabó Edina igazgatónő szerint nem kellett külön motiválni a diákokat és a pedagógusokat, maguktól döntöttek úgy, hogy ismét jótékonykodnak. - Ne feledjük el, hogy kilencedikesekről van szó, akik két hónapnyi tanulás után is készen álltak a segítségnyújtásra - fogalmazott az intézményvezető. A kórházban Dittmayer Péter ápolási igazgató vette át az ajéndékot. - Minden apróság, jó szó, üzenet, sütemény, üdítő nagyon jól jön. Külön pozitívum a történetben, hogy ezúttal diákok gondolkodtak felnőtt módon, felelősségteljesen - tette hozzá az ápolási igazgató. (Részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.)