Megkezdődött az idei tanév (galéria)
Közélet

Megkezdődött az idei tanév (galéria)

Mintha csak tegnap lett volna az évzáró, pedig már több mint két hónap eltelt azóta. Hétfőn reggel elkezdődött a halasi iskolákban is a 2019/2020-as tanév, ezt bizony észre lehetett venni az intézmények környékén. Több száz elsős számára kezdődött valami új, valami titokzatos.

Nagy volt a forgalom hétfőn reggel a halasi iskolák környékén, szinte ellepték az utcákat a táskával a hátukon igyekvő, vagy éppen szüleik kezébe kapaszkodó gyermekek. Akik alig két hónapja fejezték be az óvodát, azok bizony kissé félénken lépdeltek az egyelőre még ismeretlen világ felé. A többiek pedig pajtásaikkal, testvéreikkel vagy éppen önállóan célozták meg a sulik bejáratát. 

Készült a mai napra a rendőrség, a polgárőrség és a közterület-felügyelet is. Kiemelt figyelmet kaptak az iskolák közelében lévő kereszteződések, gyalogátkelők. Amiben tudtak, segítettek az egyenruhások, néha pedig dorgálni kellett a türelmetlen autósokat, kerékpárosokat. Az elkövetkező napokban is találkozhatunk velük, mint megtudtuk, fontos, hogy a közlekedők is megfontoltabban közelítsék meg az intézmények környékét.

Több halasi iskolákban is rendhagyó volt az évnyitó. Mint arról korábban beszámoltunk, az önkormányzat jóvoltából az általános iskolát most kezdő kisdiákok tanszercsomagot kapnak. A Fazekas Mihály Általános Iskolában Fülöp Róbert polgármester adta át a város ajándékát, a Kertvárosi Általános Iskolában Farkas Dániel alpolgármester, az EGYMI Általános Iskolában Szűcs Csaba alpolgármester, míg a Felsővárosi Általános Iskolában Hunyadi Péter képviselő nyújtotta át a csomagokat. Részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.