Ilyen volt a szigorított piac (galéria)
Közélet

Ilyen volt a szigorított piac (galéria)

A vásárlók használjanak szájmaszkot vagy sálat! Többek között ez is elhangzott abban a közleményben, amelyet a szerda délelőtti piac idején több alkalommal is lejátszottak egy hangosbemondó segítségével.  Ez volt az első olyan piac, amelyet a városvezetés által bejelentett szigorítások mellett lehetett megtartani. 

Múlt szombat óta volt egy dilemma arról, hogy meg kell-e szüntetni Kiskunhalason a piaci árusítást. Fülöp Róbert polgármestert is számtalan impulzus érte, végül az a döntés született, hogy szigorításokkal, de megtartható a szerdai esemény. Kíváncsiak voltunk arra, hogy mennyire veszik mindezt komolyan az érintettek. Az új szabályokról a Május 1 téren egy hangosbemondó tájékoztatta azokat, akik a vásárlás mellett döntöttek.

Az árusok szinte maradéktalanul betartották azokat a szigorításokat, amelyet a városvezetés határozott meg a piac biztonságos üzemelése érdekében.  A vásárlók közül több volt az, aki arcmaszkot és kesztyűt használt, de még mindig volt olyan, aki egyiket sem. Láttunk jó és rossz példákat egyaránt. A korábban megszokottól kevesebb standnál várták az embereket, a piacvezetés ellenőrizte azt a közterület-felügyelőkkel együtt, hogy a kereskedők betartják-e az egymás közötti távolságot.  További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.