Inokai iskolatalálkozó (galériával)
Közélet

Inokai iskolatalálkozó (galériával)

Szeretett iskolájukra emlékeztek az egykori diákok Inokán, a volt általános iskola épületénél. Az egykori tanyasi iskolában több száz diák tanult az évtizedek során. Inokán 1947-ben még a régi kis épületben indult el az oktatás.

Sok régi emlék, történet felelevenítődött szombaton délelőtt az inokai iskola udvarán. Ünnepelni gyűltek össze a volt diákok. A rendezvény egyben egy osztálytalálkozó is volt. A vendégek között szép számmal voltak olyanok, akik 1959-ben végezték el itt a nyolcadik osztályt.

A szervezők, Harkai Imre és felesége, valamint Mondáné Takács Katalin és férje méltó emléket szeretett volna állítani az iskola tanítójának, Kelemen Gábornak, aki sokat segített abban, hogy a tanyasi gyerekek a lakóhelyükhöz közel járhassanak általános iskolába.

Az 1957-ben felépített új iskola négy tanteremmel, tanítói lakásokkal, színpaddal és egy összenyitható nagy teremmel lett kialakítva. Ide járhattak az Alsóöregszőlők, az Inoka és Füzespuszta területén élő családok gyermekei. Sokan könnyes szemmel nézték az iskolaudvart, ahol egykor felcseperedtek.