Iskolatörténet
Közélet

Iskolatörténet

Változások előtt áll a kisszállási Sallai István Általános Iskola. Júliusban és augusztusban dísztermet alakítanak ki az intézmény emeletén a szeptemberi tanévkezdésre. Ebben a helyiségben lesz az iskola névadójának emlékfala és iskolatörténeti tárlatot is rendeznek.

Ősszel megújulva várja a diákokat, a szülőket és a pedagógusokat a kisszállási iskola. Dísztermet létesítenek, iskolatörténeti kiállítást rendeznek és ökofalat állítanak.

- Az új díszteremben kap helyet a Sallai-fal Sallai István egykori tanító emléke előtt tisztelegve. Itt lesz kiállítva Baksics Tibor fafaragó táborban készített Sallai-mellszobra is, melyet az önkormányzat felajánlott az oktatási intézmény számára. A díszteremben helyezzük el Moretti Alfréd uradalmi Kisszállást megjelenítő makettjét is terveink szerint. Szeretnénk állandó iskolatörténeti kiállítást is létrehozni. Idén 150 éves a faluban a tanítás és 70 esztendeje működik az iskola az egykori kastélyépületben – tájékoztatott Zsoldos Ildikó igazgató. – A lépcsőfeljáróval szemben - örökös ökoiskolaként - ökofalat állítunk – tette hozzá a várható változások kapcsán.