„Itt nincsenek elvárások”
Közélet

„Itt nincsenek elvárások”

Kreatív tánc és kompozíció címmel hirdetett egésznapos kurzust a kiskunhalasi Szabad Tánc Műhely. Az elmúlt hétvégén, a Közösségek Háza nagytermében folyt a rendhagyó hangvételű kulturális program, mely testi és nem utolsó sorban, lelki feltöltődést hozott a résztvevőknek.

Sebestyén Tímea táncművész volt a kiskunhalasi Szabad Tánc Műhely őszi tánckurzusának vendégelőadója. A halasi csoport tagjai minden héten összegyűlnek a Közösségek Házában, most azonban egészen más volt a légkör, hiszen egy új oktató osztotta meg tudását a résztvevőkkel.

- Egy évvel ezelőtt már volt egy hasonló nyílt napunk, ahol egy vendégelőadó tartott nekünk egy több órán át tartó kurzust. Pozitív visszajelzéseket kaptunk, mindenki nagyon felszabadult a foglalkozás során, így nagy örömünkre idén folytatni tudjuk ezt a sorozatot. Tímea Budapestről érkezett hozzánk és már mindannyian nagyon vártuk, hogy részt vehessünk az egésznapos foglalkozásán. Az ilyen alkalmak számomra is különlegesek, hiszen nem én tartom az órát, hanem végre én is befogadó lehetek – árulta el Bácsalmási Gabriella a helyi táncműhely vezetője.

A nap főszereplője, Sebestyén Tímea örömmel vállalta, hogy kurzust tart a halasi hölgyeknek.

- Az már a megérkezésem utáni pillanatokban is érezhető volt, hogy nagyon befogadóak a házigazda csoport tagjai. Azzal a céllal érkeztem, hogy ez alatt a néhány óra alatt a lehető legjobban összecsiszolódjunk, a nap végére pedig összeálljon egy közös produkció. Egy dolgot mindenképpen fontosnak tartok kiemelni. Itt nincsenek elvárások, nem szükséges előzetes táncos képzettség sem. A lényeg, hogy mindenki érezze a lehető legjobban magát – mondta a táncművész.

A kurzuson készült felvételeket a Halas TV Kultúrkép magazinjának egy későbbi adásában láthatják majd az érdeklődők.