Játékos formában népszerűsítették a maszkviselést
Közélet

Játékos formában népszerűsítették a maszkviselést

Maszkmanökenek vonultak fel kedden délután a Szilády Áron Református Gimnázium udvarán. A fiatalok a gólyaavató ünnepség keretében vállalták be azt a feladatot, mely a szórakozás mellett a maszkviselés fontosságára hívta fel a jelenlévők figyelmét.

Sok zene, tánc és humoros feladat jellemezte a Szilády Áron Református Gimnázium gólyaavató ünnepségét, melyet tegnap délután tartottak az iskola udvarán. A vírushelyzet természetesen az ilyen jellegű összejöveteleket is nagyban befolyásolja.

- A szervezőcsapat maximálisan odafigyelt arra, hogy minden a szabályoknak megfelelően legyen megtartva. Kijelöltük a kellő távolságra lévő ülőhelyeket, a csoportokat elkülönítjük és persze kivettünk a repertoárból minden olyan feladatot, ami a COVID miatt veszélyes lett volna. Elmondhatom, hogy büszkék vagyunk a diákjainkra, mivel nem csak most, hanem a mindennapokban is odafigyelnek arra, hogy védjék saját maguk és társaik egészségét – árulta el Igás Andor szervező pedagógus.

A végzős diákok nagyon készültek már erre a napra, hiszen az iskola legidősebb tanulóiként ők határozhatták meg, milyen feladatokat hajtsanak végre a gólyák. A délután egyik legérdekesebb momentuma a napjainkban már életünk részét képező maszkok viseléséhez kötődött.

- Maszkmanöken versenyt hirdettünk az ötödikes és a kilencedikes lányoknak. Ez egyrészről játék, de benne van az is, hogy a maszkviselést népszerűsítsük, hiszen itt, az iskolában mindennap kötelező a használata. A szórakozás mellett ezzel a feladattal kívánunk tenni a maszkviselés további népszerűsítése érdekében – tudtuk meg Palásti Károly pedagógustól.

A gólyák kissé félve érkeztek meg az avatóünnepségre, de mint a helyszínen elárulták, hamar rájöttek, hogy semmi kellemetlen nem vár rájuk, a végzősök ötletes és humoros feladatokat eszeltek ki a rendezvényre.