Jó ütemben haladnak a felújítások
Közélet

Jó ütemben haladnak a felújítások

Két helyszínen, a Tinódi utcán és a Molnár utca térségében dolgoznak jelenleg a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. szakemberei. Mindkét helyen hálózatrekonstrukciós munkák vannak folyamatban.

A Tinódi utcán több mint 100 méter hosszan lecserélték az elmúlt évtizedekben elhasználódott szennyvízcsatorna szakaszt. A munkálatok miatt rövidebb ideig félpályás útlezárást kellett alkalmazniuk. Az új hálózati szakasz fölé visszatermelték a földet, majd zúzalékkővel egyenlítették ki a szintkülönbséget.

Néhány hét ülepedés még szükséges a teljes helyreállítás előtt. A csapadékos időjárás is nehezítette a munkát, a felázott agyagos talajon nem lehetett úgy haladni a munkával, mint ahogyan tervezték. Az ivóvíz hálózati rekonstrukció az Ady, Molnár és Holló utcákat érinti. Itt a régi repedezett csövek helyére modern flexibilis anyagot fektetnek le a szakemberek.

A munkálatok a megadott ütemezés szerint zajlanak. A felújítás magában foglalja több mint 10 ingatlan esetében a bekötések cseréjét is. A munkálatok várhatóan még legalább 2 hétig eltartanak.