Jótékony bibós közösség: ízes meglepetés a kórháziaknak (galéria)
Közélet

Jótékony bibós közösség: ízes meglepetés a kórháziaknak (galéria)

Felnagy Krisztián ötlete nyomán fogott össze a Bibó István Gimnázium tantestülete és szülői közössége, a diákokkal, technikai dolgozókkal.  A kórház felnőtt fertőző osztályának és a mobil járványkórház ügyeleteseit lepték meg dunamelléki töltött káposztával, házi kenyérrel, süteménnyel. Az ötletgazda, Sajdikné Béla Györgyi  és Katkó Andrea tanárnők pedig szombaton délelőtt személyesen vitték el a finom falatokat a két intézménybe.

A Bibó István Gimnázium közössége már több alkalommal bizonyította, hogy példátlan összefogásra képes. Ezúttal is nemes volt a cél, amelyet megvalósított az intézmény tantestülete a szülők közreműködésével. A kezdeményező Felnagy Krisztián tanár volt, aki megszervezte a jótékonysági főzést a felnőtt fertőző osztály ügyeletben lévő munkatársainak és a mobil járványkórház orvosainak, ápolóinak. Krisztián édesanyja Dunaszentbenedeken főzte meg a dunamelléki töltött káposztát, ugyanott finom házi kenyér és sütemény is készült. A bibós küldöttséget szombaton délelőtt fogadta dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató.

Kiderült, hogy a gimnázium tanári karából, szülői közösségéből is többek megküzdöttek a koronavírussal. Sajdikné Béla Györgyi tanárnő az ősszel több napot töltött a Szegedi úti intézményben. Elmondta, hogy példátlan törődést, empátiát tapasztalt az orvosok, ápolók részéről. Szívesen csatlakozott Felnagy Krisztián kezdeményezéséhez, mert tudta, nemes a cél.  - Hálásak vagyunk a tantestületnek, a diákoknak, a szülőknek és a technikai dolgozóknak a nemes gesztusért, Felnagy Krisztián  tanár úrnak köszönjük a szervezést, édesanyjának pedig a megvalósítást - mondta a főigazgató.