Jótékonykodtak az ovisok
Közélet

Jótékonykodtak az ovisok

Nem mindennapi kezdeményezés valósult meg a Vasút utcai óvodában. Az oda járó ovisok saját játékaikat vitték be az intézménybe. Tették mindezt azért, hogy felajánlják a Semmelweis Kórház gyermekosztályán fekvő kis betegeknek. A minap megtörtént az ünnepélyes átadó is, ahol az adományozók örömmel mutatták meg felajánlott kedvenc játékaikat.

A babákat, kisautókat, plüssfigurákat a kórházban lévő beteg gyermekek javára gyűjtötték az ovisok. Az óvoda vezetője szerint példaértékű, milyen önzetlenek voltak a kicsik.

- Hiszünk abban, hogy már ilyen kiskorban el kell kezdeni a gyerekek felkészítését az önzetlenségre. Az elmúlt időszakban több érzékenyítő programon is részt vettek az ide járó gyerekek, így örömmel vettek részt a mostani kezdeményezésben. Elhozták otthonról a játékaikat, amiket felajánlottak a kórházi betegeknek. Nagyon büszke vagyok rájuk – mesélte lapunknak Barnáné Szabó Mikor Márta intézményvezető.

A kórház gyermekosztálya részéről érkezett vendégek hálásak voltak a kicsik önzetlenségéért, és mint mondják, minden játéknak meglesz a helye az egészségügyi intézményben.

- Az is nagy szó, ha napjainkban egy felnőtt segít önzetlenül másokon. De ha ugyanezt gyermekek teszik, arra tényleg nehéz szavakat találni. Alig pár perc alatt sikerült az ovisokkal összebarátkoznunk, megmutatták, ki milyen játékot hozott be otthonról. Elmesélték azt is, hogy vagy így, vagy úgy, de mindannyian jártak már a kórházban. Volt, aki bent feküdt, míg mások látogatni voltak szeretteiket. Szerencsére jó élményekkel távoztak az intézményből, s mi továbbra is azon leszünk, hogy ez így is maradjon. Ehhez szükség van a most kapott játékokra is, hisz a kis betegek mindennapjait szebbé fogják varázsolni ezek az adományok – fejezte ki örömét Dittmayer Péter ápolási igazgató.