Jótékonysági akciók: kabátot, meleg ruhát, takarót gyűjtenek

Két, egymástól független jótékonysági akció indult Kiskunhalason, amelynek során meleg, téli holmikat, kabátokat, takarókat, sálakat, sapkákat, kesztyűket, bakancsokat gyűjtenek. Kuris István képviselő kezdeményezésére tíz helyszínen várják a felajánlott ruhákat, keddtől egészen péntekig. Mester Sándor ötlete nyomán pedig városunkban is megvalósult a Szabadfogas akció, amelynek során már az első napon 30-40 kabát lelt új tulajdonosra.

 
Tél tábornok megtámadta Kiskunhalast és környékét is. A külterületen -20 fokot mértek, de a belvárosban, napközben sem megy a hőmérő higanyszála -6 fok fölé. Van, akinek nincs megfelelő téli ruházata, takarója, nekik kívánnak segíteni két, jótékonysági akció szervezői. Kuris István László képviselő kezdeményezésére keddtől péntekig várják az adományokat.  - Bár a gyűjtést én indítottam el, mégis az a fontos, hogy nagyon rövid időn belül sokan kapcsolódtak hozzá, így ez egy közösségi kezdeményezéssé vált- mondta a képviselő. Már tíz helyszínen (Kertvárosi-iskola, Halasmédia szerkesztősége, Közösségek Háza, Baptista Gyülekezet, Lomb utcai katolikus óvoda, Felsővárosi-iskola, Humán Szakképző Iskola, II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium, Vári Szabó István Szakképző Iskola, Szent József Katolikus Általános Iskola) várják a meleg holmikat, ruhákat, takarókat, kabátokat, pulóvereket.  
Mester Sándor ötlete nyomán egy országos kezdeményezéshez csatlakozott a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat. A Szabadfogas mozgalom lényege az, hogy akinek nincs meleg téli ruhadarabja, az az utcára kitett darabokból gyorsan hozzájuthasson egyhez. A kezdeményezés híre gyorsan terjedt a világhálón, már az első pillanatokban többen jelezték, hogy segítenek. A nyilvános raktár hétfőn délelőtt nyitott és már az első napon 20-30 kabát talált új gazdára. Volt olyan, aki bakancsot hozott, érkezett konzerv és takaró felajánlás is. A raktár 8-16 óra között üzemel a Szilády-gimnázium mögött - tudtuk meg. 
Jáger Levente