Kertbarátok ünnepe (galéria)
Közélet

Kertbarátok ünnepe (galéria)

Negyvenedik születésnapját ünnepelte szombat délelőtt a Szatmáry Sándor Kertbarát Egyesület a Tiszti Klubban. Közel kétszáz vendég látogatott el az eseményre és nem csak a tagok, hanem számos, az ország más pontjáról érkezett partnerklubok képviselői is megtisztelték a kerek születésnapot. A rendezvényen ajándékok cseréltek gazdát és zenés műsorosok színesítették a megemlékezést.


Kószó József egyesületi elnök köszöntötte a vendégeket. Az elnök felidézte az egyesület 1979-es megalakulásának körülményeit, majd kiemelte a kulcsfontosságú fordulatokat, eseményeket a kertbarátok elmúlt negyven évéből. A száznyolcvanhat fős tagsággal rendelkező szervezet vezetője beszéde végén megköszönte az egyesület támogatóinak segítségét és kérte a tagság jövőbeni - hasonlóan az elmúlt negyven esztendőben tanúsított - lelkes, tettre kész aktivitását.

Kószó József egyesületi elnök foglalta össze a kertbarátok elmúlt negyven évét

Kiskunhalas polgármestere, Fülöp Róbert is megjelent a jeles évfordulón és köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta, ő abban az évben született, amikor megalakult az egyesület és számára mintaadó a szervezet ilyen hosszú és eredményes tevékenysége. Kiemelte a klub Halason és azon kívül végzett városmarketing munkáját. Helyben és az ország számos pontján vendégeskedik kiállításokkal a Szatmáry Sándor Kertbarát Egyesület, amely így komoly szakmai hírét viszi településünknek - tette hozzá.

Kiskunhalas polgármestere, Fülöp Róbert nagyra értékelte a kertbarátok munkáját és támogatásáról biztosította az egyesületet

Fülöp Róbert polgármester számít a jövőben is a kertbarátokra és kérte őket, hogy az idei, szintén 40. születésnapját ünneplő nemzetközi szüreti fesztiválon segítség programjaikkal, kiállításukkal a rendezvényt. A városvezető sok sikert kívánt és biztosította az egyesület vezetését, hogy továbbra is örömmel támogatja Kiskunhalas a klub működését.

A Mozgáskorlátozottak Kiskunhalasi Egyesülete tréfás tartalmú kórusdalokat adott elő

Az eseményen az ország több pontjáról (Szeged, Baja, Hódmezővásárhely, Hercegszántó, Kistelek, Csongrád, Makó) érkeztek társklubok vezetői, képviselői, akik köszöntötték a negyvenéves egyesületet és figyelmességi ajándékot adtak át Kószó Józsefnek. Az elnök megköszönte a szép szavakat és viszont ajándékozta a távolból érkezett vendégeket.

Eke Pál magyar nótákkal szórakoztatta a vendégeket

A rendezvény második felében a Mozgáskorlátozottak Kiskunhalasi Egyesülete tréfás tartalmú kórusdalokat adott elő a közönség nagy tetszésére, majd Eke Pál többszörösen díjazott nótaénekes előadását hallgatták meg a vendégek. Az ünnep ebéddel és kertbaráti beszélgetéssel folytatódott.

Kép-szöveg: Kovács Iván