Kertváros: épül az iskola új szárnya és hamarosan az óvoda is
Közélet

Kertváros: épül az iskola új szárnya és hamarosan az óvoda is

Javában tart a halasi Kertvárosi-iskola új szárnyának építése. Valószínűleg meglepődnek a diákok a tanévkezdéskor, amikor meglátják a vakáció alatt történt változásokat. Az udvar másik végénél pedig hamarosan indul egy újabb beruházás, az új Kertvárosi-óvoda kivitelezése. Ezek a fejlesztések új lendületet adhatnak ennek a városrésznek.

Egy új épületszárnnyal bővítik a Kertvárosi Általános Iskolát. Az első szint már áll és hamarosan építik a másodikat is. Az iskola igazgatója, a körzet önkormányzati képviselője Laskovicsné Terzics Edit, a vakáció alatt is figyelemmel kíséri az építkezést. – Úgy tudom a beruházás a tervezett ütemben halad. Több funkciót is kap majd ez az épületrész, például itt lesz az új ebédlő, tantermek, természettudományi előadó, öltöző, közösségi tér, szertár, raktár kap majd helyet – mondta Laskovicsné Terzics Edit.

Az iskola szomszédságában, az udvar túloldalán hamarosan indul egy másik beruházás is. Már évtizedekkel ezelőtt az iskola építésekor szó volt arról, hogy kapjon egy óvodát is a Kertváros. Erre már nem kell sokat várni, pályázati segítséggel hamarosan indul a beruházás. – Meg van a kivitelező, megtörtént a munkaterület átadása, egy-két héten belül indulhat a munka, A befejezési határidő 2020 második negyedéve. Terveink szerint 2020 szeptemberétől a Kertvárosi óvoda 3 csoporttal, 60 kisgyermekkel fog működni – sorolta Laskovicsné Terzics Edit.