Készül a szabadidőközpont – munkaterület a Csetényi park
Közélet

Készül a szabadidőközpont – munkaterület a Csetényi park

Idegeneknek egyelőre tilos a belépés! A halasi fürdő és a kórház szomszédságában lévő Csetényi parkban megkezdődtek a kivitelezési munkálatok. A területen önálló attrakcióként egy szabadidőparkot alakítanak ki pályázati segítséggel. A tervek szerint egy év alatt készül el a beruházás.

A Csetényi park fejlesztése Kiskunhalas történetének az eddigi legnagyobb turisztikai beruházása. Bent, a park területén már dolgoznak a munkagépek, ezért idegeneknek tilos a belépés. Kerítéssel is lezárták a területet és táblák is figyelmeztetnek. A kivitelezők mindenkinek a megértését kérik.

Itt munkagépek dolgoznak, gödrök alakulnak ki, veszélyes lenne most itt tartózkodni, ebeket sétáltatni, így a biztonság érdekében mindenkit arra kérünk, hogy ne jöjjön be a park területére – kéri a kivitelezők nevében Földi Sándor a Fliesenbau Ipari és Szolgáltató Kft. ügyvezetője.

A munka a tereprendezéssel indult, igyekeznek úgy dolgozni, hogy a legkevésbé bolygassák meg a park élővilágát, eben környezetvédőkkel is együttműködnek.

A Csetényi park nagy változáson megy át, hogy egy sok élményt nyújtó szabadidő központ jöjjön létre.  A megvalósuló turisztikai attrakció fő célcsoportjai a családok lesznek, de természetesen minden korosztály számára kínál kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget.

A tervek szerint a parkban lesz madármegfigyelő sétány, játszótér és fitnesz park, valamint jurta játszóház, kaland- és íjászpálya, illetve egy sövénylabirintus. Az elképzelések között szerepel egy kisvasút, de lesz bivalyrezervátum, illetve egy fűzépítmény és erdei pihenő hintaágyakkal.

A beruházás az Európai Unió és Magyarország Kormányának támogatásával valósul meg.  A Kiskunhalasi Halasthermál Gyógyhely komplex turisztikai fejlesztése elnevezésű projektre több mint 876 millió forint, támogatást kap a város.