Két új kukásautó járja Halas utcáit
Közélet

Két új kukásautó járja Halas utcáit

Modernek, korszerűek, környezetkímélőbbek és persze sokkal szebbek, mint elődeik voltak. Két új kukásautót vásárolt Kiskunhalas egy pályázatnak köszönhetően. A járművekkel a tervek szerint pár napon belül már találkozhatnak az utakon a halasi lakosok.

A két Scania járművet Fülöp Róbert polgármester adta át a szemétszállítást végző cég vezetőinek és dolgozóinak.

- A kiskunhalasi hulladéklerakó egy nagy, a Dunától Tiszáig terjedő összefogás keretében működik. Sok más településsel közösen adtunk be egy KEOP-os pályázatot, amin sikeresen nyertünk. Városunkban új járművekre volt szükség, amiből mindjárt két darab is érkezett Kiskunhalasra. Egy viszonylag nagy gyűjtőkörzetet járnak majd be ezek az új autók, és én biztos vagyok abban, hogy az itt dolgozók és a lakosság tetszését is elnyerik majd – mondta a helyszínen a városvezető.

A Scania kukásautók a 2019-es igényeknek maximálisan megfelelnek. Komoly biztonsági rendszerek működnek a jármű különböző részein, amik a közlekedést is segítik és a kocsin dolgozók testi épségét is óvják.

- Közszolgálati feladataink zavartalan ellátása érdekében nagy szükség volt már ezekre az új járművekre. A sofőrök és a gépjárműveken dolgozó munkatársaink is nagyon várták már, hogy üzembe kerüljenek az új autók. A mindennapi munka szervezése is sokkal könnyebbé válik ezentúl, hiszen új kocsik lévén, remélhetőleg hosszú ideig nem kell majd aggódni egy-egy esetleges műszaki hiba miatt – fejezte ki örömét Király Mihály a hulladékgazdálkodási cég műszaki vezetője.

További részletek a témával kapcsolatban a Halas TV kedd esti Híradójában.