Kezdődik a szúnyogirtás
Közélet

Kezdődik a szúnyogirtás

Ma este csapást mérnek a csapadékos időszakot követő meleg időjárás hatására elszaporodott szúnyogokra Kiskunhalason. A Városgazda Zrt. által megbízott vállalkozás, a Bogármérnökség Kft. Kiskunhalas város területén, 300 hektáron földi szúnyoggyérítést végez ma kora este.

Rossz idő esetén a munkavégzés szerda estére csúszik át. Bagi Bertalan megbízott főkertész megkeresésünkre elmondta, a felhasznált vegyszer a CORATRIN. Ez a szer emberre és a melegvérű állatokra nincs hatással, azonban a méhekre veszélyt jelent.

Kiskunhalason sok olyan magán és társasház van ahol a szúnyoggyérítést környezetbarát módon végző fecskék fészkeit leverték. A madarak emiatt elmentek a környékről, ezeken a helyeken nagy szúnyogtelepek alakulnak ki. Baics Tamás a polgármesteri hivatal környezetvédelmi ügyintézője arra kéri az ingatlantulajdonosokat, ne bántsák a fecskefészkeket. Ha a madarak ürüléke lepotyog a járdára, teraszra, erkélyre, inkább söpörjék össze naponta, minthogy tönkretegyék a nagyon hasznos madarak fészkelőhelyét.

Baics Tamás

Ha a szúnyoggyérítéssel kapcsolatban észrevételük van, keressék a Halasi Városgazda Zrt. ügyintézőjét, Bagi Bertalant a 06-30/480-5704-es telefonszámon. További részletek 19.00-kor a Híradóban.

Bagi Bertalan