Kiköltöztek a Kőrösi út 2. lakói

Az ünnepeket már az új otthonaikban töltötték. Minden lakó kiköltözött a Kőrösi út 2. szám alatti bérlakásokból. Az ingatlant vállalkozói célra szeretnék használni, a területet már meg is hirdette az önkormányzat. A Kőrösi úti lakókat a város több pontján lévő önkormányzati lakásokban helyezték el.

 

 

Már csak a nyomai látszanak annak, hogy itt évtizedekig családok éltek. A Kőrösi út 2. szám alatti társasházból minden lakó kiköltözött. Az épület már régóta egy elhanyagolt foltja volt a városnak. A halasi képviselő-testület pár hónapja döntött arról, hogy a vállalkozói övezetben lévő ingatlant kiüríti, és vállalkozói célra kínálja fel. A társasházban önkormányzati bérlakások voltak. Mivel az önkormányzatnak nem volt ennyi rendelkezésre álló beköltözhető lakása, nemrég megvásároltak 8 ingatlant a Kőrösi úti lakók számára.

Kertész Balázsné volt az utolsó lakó, aki kiköltözött, ő töltötte itt az utolsó éjszakát, azt mondja félelmetes volt egyedül az elhagyott épületben. Amíg várt a fuvarosra, Kertész Balázsné azt is elmesélte: egyedül a szomszédasszonyát sajnálja, hiszen sok éven keresztül jó viszonyban voltak, és most távolabbra kerülnek egymástól.

Az üresen maradt Kőrösi úti ingatlanból kivették a nyílászárókat, leszerelték a mérőórákat, vagyis intézkedtek, hogy más oda már ne tudjon beköltözni. Arra is figyelnek, hogy a Kőrösi úti lakók beilleszkedjenek az új környezetükbe és ne alakuljanak ki újra az ittenihez hasonló állapotok. Erre a Családsegítő Központ és Szolgálat munkatársai fognak fokozottan figyelni.


A Kőrösi úti társasház lakói a város több pontján kaptak önkormányzati bérlakást. A sóstói szőlőkben, az Alsóöregszőlőkben, a Damjanich, a Hunyadi, a Vezér és a Polgár utcákban, valamint a Harangos téren vannak most már az otthonaik.
Szöveg-fotó: Fehér Erika